• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje": Amel Tuka nakon osvojenog šestog mjesta na OI

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"isam razočaran šestim mjestom. Sretan sam sto sam uopše nastupio i jos sretniji sto sam izborio finale i predstavio svoju zemlju na najvećem takmicenje na planeti", kaže Amel Tuka.

 amel tuka izjava nakon 6. mjesta na olimpijskim igrama u tokiju Izvor: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine Amel Tuka nadao se da može osvojiti prvu medalju u istoriji bh. olimpizma, ali nije nezadovoljan ni osvojenim šestim mjestom u finalu trke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tuka je osvojio šestu poziciju s vremenom 1:45.98, a svemu tome je "kumovao" nešto lošiji početak, kao i činjenica da je bio "zatvoren" od strane rivala. Poslije finalne trke, bh. olimpijac se obratio javnosti na društvenim mrežama.

"Vjerovao sam i nadao se da mogu usrećiti sebe, svoju porodicu i sve moje Bosance i Hercegovce, ali to se nažalost ovaj put nije desilo.
Međutim, ako uzmemo u obzir da sam u Tokio stigao povrijeđen, sa upalom na desnom stopalu nakon mitinga u Stokholmu, Monte Karlu te Londonu, ne smijem i nisam razočaran šestim mjestom. Sretan sam sto sam uopše nastupio i jos sretniji sto sam izborio finale i predstavio svoju zemlju na najvećem takmicenje na planeti!

Ispunio sam svoj cilj plasmanom u finale u izuzetno jakoj konkurenciji. Finale je lutrija i što moj trener kaže, svi smo mogli osvojiti medalju! 6-7 atletičara je bilo blizu i odlučivale su nijanse. Svi su mislili da ce (Ferguson) Rotič biti zlatni, a na kraju je bio (Emanuel) Korir, što samo pokazuje koliko je bila nepredvidiva!

Što se tiče povrede, dobio sam jak udarac u kvadriceps desne noge i to direktno ekserima gdje sam odmah osjetio jaku bol. Svi smo bili u gužvi i taj udarac me odmah izbacio iz ritma trke i izgubio sam svoj korak!

Bez obzira na to, ne mogu ništa promijeniti, već samo podići glavu i krenuti dalje, jer još mnogo trka je ispred mene!

Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje! Kroz mene teče krv bosanska i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem, borim se do samog kraja. Večeras sam bio spreman ostati i bez noge samo da završim trku i ponosno prođem kroz cilj!

Hvala vam od srca na svim porukama podrške, na svemu što posljednjih dana gledam, slušam i čitam. Mnogo mi to znači i daje mi snagu da iz svakog iskušenja, izađem još jači.

Voli vas Amel Tuka". napisao je kakanjski srednjeprugaš.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC