• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kubica: Liuci je moja prava zamjena

Povrijeđeni poljski vozač ocijenio da bi Italijan Vitantonio Liuci bio bolja zamjena za ekipu Lotus Renoa od Nika Hajdfelda.

 Kubica: Liuci je moja prava zamjena Izvor: MONDO

Dok ekipa Lotus Renoa traži zamjenu za povrijeđenog Roberta Kubicu, i sam poljski vozač izjasnio se koga bi on volio da vidi na tom mjestu.

Iako je sa Nikom Hajdfeldom sarađivao četiri sezone u timu BMW Zauber, Kubica smatra da bi bolji izbor za Reno bio Vitantonio Liuci, prenosi ESPNF1.

Liuci, koji je poslije završetka prošle sezone ostao bez mjesta u Fors Indiji, veoma je dobar prijatelj povrijeđenog Renoovog vozača i prvi koji ga je posjetio poslije teške nesreće na reliju u Italiji.

Kubica je izjavio da bi upravo on bio pravi izbor Renoa, jer bi bio bolji timski kolega Rusu Vitaliju Petrovu.

Lotus Reno bio je zadovoljan učinkom Hajfelda na testiranju bolida R31 u Herezu protekle nedjelje, ali to ipak nije bilo dovoljno čelnicima ekipe da mu ponude upražnjeno mjesto.

Oni su naveli da će na sljedećem testiranju, zakazanom u Barseloni, šansu dobiti i Bruno Sena, njihov test vozač, kao i Liuci, nakon čega će i definitivno imenovati zamjenu Kubici.

Vitantonio Liuci (29) ušao je u Formulu 1 još 2005. godine kao vozač Red Bula, a zatim je dve sezone nastupao i za ekipu Toro Roso. Prije dve godine angažovala ga je Fors Indija, ali nije ostvario neke zapaženije rezultate. Prošlu sezonu završio je na 15. mjestu, nakon čega je ostao bez angažmana.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC