• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Tako je, Partizane!

Izvanredna igra Partizana u Herceg Novom i ubjedljiva pobjeda nad Jadranom - 13:8. Dalekometna paljba Vujasa, Avramovića, Aleksića, Radovića...

 VATERPOLO (EL): Tako je, Partizane! Izvor: MONDO

Vaterpolisti Patizana ušli su u pravu formu u pravo vrijeme!

Ako je i bilo mučenja i nekih loših faza u grupnoj fazi Evrolige, onda je igra protiv Jadrana u Herceg Novom i ubjedljiva pobjeda pokazatelj da je ekipa Igora Milanovića sada uhvatila "dobar vjetar".

Jadran Herceg Novi - Partizan 8:13 (2:4, 3:3, 2:5, 1:1).

Priželjkivao se trijumf srpskog šampiona na prvom gostovanju u četvrtfinalnoj grupi Evrolige, ali ovako ubjedljiv, i igrački i rezultatski, nije se mogao očekivati.

Partizan je odigrao odlično, i u napadu i u odbrani, a mora se reći i da su crno-bijeli nadvisili i rivala, ali i sudije, koje su bile naklonjene domaćinu (samo jedan primjer: u prvoj četvrtini čak šest igrača više za Jadran, a samo jedan za Partizan. Bilo je i mnogo oduzetih lopti crno-bijelima zbog kontrafaulova). Ipak, vaterpolisti kluba sa Banjice nisu klonuli zbog nekih sudijskih odluka, niti su se na njih mnogo obazirali.

Crno-bijeli su dobro počeli i poveli 2:0, ali je Jadran iz dva napada sa igračem više uspio da izjednači. Ali je potom Vladimir Vujasinović, fenomenalnim golom, vratio prednost crno-bijelima, da bi potom i Marko Avramović udarcem iz daljine ponovo donio dva gola prednosti.

Jadran je prijetio do sredine druge četvrtine (bilo je tada 5:4) za Partizan, ali je potom Milan Aleksić (na slici) sa dva fenomenalna gola iz daljine donio tri gola prednosti crno-bijelima - 7:4.

Nastavili su igrači Patizana da terorišu golmana Jadrana i crnogorske reprezentacije Miloša Šćepanovića, koji nije imao svoje veče. Doskorašnji igrač Jadrana Aleksandar Radović dva puta je "pocijepao" mrežu domaćina, a potom je i Grk Teodoros Hadžiteodoru dobio inspiraciju, pa je i on "gruvao" iz daljine.

Ubacio je Igor Milanović u igru i poletarca Dušana Mandića (došao iz Primorca u Partizan) koji mu je uzvratio lijepim golom.

Tada je na semaforu stajalo velikih 12:7 pred posljednju četvrtinu, a Hadžiteodoru je odmah na startu tog dijela igre povisio na 13:7. Sve je tada bilo već riješeno, na veliku radost grupe navijača Partizana (koji su došli iz raznih crnogorskih gradova), koja je sve vrijeme pružala veliku podršku svom timu.

U drugom kolu, 9. marta, Partizan dočekuje dubrovački Jug.

PARTIZAN: Vladimir Vujasinović, Milan Alksić, Aleksandar Radović i Hadžiteodoru po dva, Nikola Rađen, Marko Avramović, Andrija Prlainović iDušan Mandić po jedan.

JADRAN: Đorđe Filipović i Petar Filipović po dva, Vladimir Gojković, Danijel Premuš, Kovačić i Uroš Kalinić po jedan.

REZULTATI 1. KOLA (po grupama):

GRUPA A

Jadran - Partizan 8:13
Jug - Budva 10:6 (2:2, 4:1, 1:3, 3:0)

Tabela: Partizan 3, Jug 3, Budva 0, Jadran HN 0.

GRUPA B

Mladost - Pro Reko 5:9 (1:1, 2:3, 1:4, 1:1)
(Udovičić 1 gol - Boris Zloković 3)

Primorje - Vašaš

RASPORED PARTIZANA DO KRAJA:


2. kolo: Partizan - Jug (9. marta)
3. kolo: Partizan - Budva (26. ili 27. marta)
4. kolo: Budva - Partizan (13. aprila)
5. kolo: Jug - Partizan (27. aprila)
6. kolo: Partizan - Jadran (4. maja)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC