• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Hajdfeld mijenja Kubicu u Renou

Nik Hajdfeld biće zamjena za povrijeđenog Roberta Kubicu u ekipi Lotus Reno u predstojećoj sezoni, saopštio je taj tim.

 F1: Hajdfeld mijenja Kubicu u Renou Izvor: MONDO

Njemački vozač je zadovoljio čelnike Renoa na prošlonedeljnom testiranju u Herezu, zbog čega su odlučili da ga uvrste u tim, uz Rusa Vitalija Petrova.

Kao glavni razlog za ovakvu odluku Reno je naveo to što je veoma iskusan, jer je u šampionatu Formule 1 izvezao 172 trke u karijeri.

"Bio bih srećniji, da sam se u Formulu 1 vratio pod drugim okolnostima, ali sam ponosan i zahvalan za novu ponuđenu šansu. Sve se odigralo veoma brzo. Bio sam impresioniran time, što sam vidio u timu, jer su veoma posvećeni svom poslu. Prošlonedeljni testovi u Herezu bili su veoma pozitivni. Dobro sam funkcionisao u bolidu, a i sa timom sam već ostvario dobru saradnju. Bolid se pokazao kao odličan, jer je na njemu urađeno mnogo stvari. Veoma sam motivisan i jedva čekam početak sezone", saopštio je 33-godišnji Hajdfeld, koji je u tandemu sa Robertom Kubicom vozio četiri godine u ekipi BMW Zauber.

Šef tima Erik Bulije saopštio je da je ekipa poslije nekoliko teških nedelja morala brzo da reaguje i da je pronašla pravo rješenje.

"Pružili smo Niku priliku prošle nedelje na testiranjima u Herezu i zadovoljio nas je postignutim rezultatima. On je brz, iskusan i tehnički veoma 'potkovan' vozač i složili smo se da je pravi za naš tim. Vjerujem da će u Bahreinu, zajedno sa Petrovim, Nik započeti dobru sezonu", dodao je Bulije.

Nakon Kubicine teške nesreće početkom februara, odmah su počela nagađanja ko će ga zamijeniti u Renou. Osim Hajdfelda u konkurenciji su bili i Bruno Sena, test vozač Lotus Renoa, Pedro de la Rosa, ali i Vitantonio Ljuci, za koga je glasao i sam Kubica.

Hajdfeld vozi u F1 šampionatu posljednjih 11 godina, a tokom karijere nastupao je za timove Prost, Zauber, Džordan i Vilijams, a iskustvo je sticao i kao test pilot u nekoliko ekipa.

Novi šampionat Formule 1 startuje 13. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC