• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (LŠ): Bosna slavila poslije drame

Rukometaši sarajevske Bosne pobijedili Sankt Peterburg 25:24 u meču 8. kola Grupe D Lige šampiona i zadržali šanse za plasman u osminu finala.

 RUKOMET (LŠ): Bosna slavila poslije drame Izvor: MONDO

Ekipa Irfana Smajlagića vodila tokom većeg dijela meča igranog u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu, ali umalo da u posljednjim trenucima meča prokocka veliku prednost.

U dramatičnoj završnici “studenti” su ipak golom Rakovića u posljednjim sekundama došli do prve, ali vrlo vrijedne pobjede u elitnom evropskom takmičenju ove sezone - 25:24.

Rukometaši Bosne osvetili su se Sankt Peterburgu za poraz u Rusiji (32:27), a ukoliko u narednom kolu pobijede Konstantu koja je danas poražena od Zagreba, imaju velike šanse da zauzmu poziciju četiri Grupe D koja vodi u osminu finala, što bi bio istorijski uspjeh.

Ekipa Irfana Smajlagića počela je odlično meč u dvorani “Mirza Delibašić” i povela 5:0, a gosti su se uspjeli pribrati tek u desetom minutu kada postižu svoj prvi gol.

Rusi se međutim nisu predavali već su smanjili na 9:6, ali novom serijom od pet vezanih golova Bosna je došla do prednosti 14:6.

Pad u igri Bosne koji je uslijedio Sankt Peterburg je znao iskoristi, pa je do odlaska na odmor smanjio na 16:11, a po povratku iz svlačionica opet problem sa realizacijom, ali ovog puta rukometaša Bosne.

Sedam minuta u nastavku mreža Sankt Peterburga se nije tresla, a gosti su na drugoj strani pogađali i polako topili prednost “studenata”. Bosna je 15 minuta prije kraja meča vodila 20:16 i činilo se da će meč imati rutinsku završnicu, ali nije uspjela da sačuva prednost pa su u narednih deset minuta Rusi uspjeli da dođu do izjednačenja 22:22.

Uslijedila je prava drama na parketu dvorane “Mirza Delibašić”. O odsudnim trenucima Karačić i Kapisoda promašili su sedmerce, a Rusi su tri minute prije kraja došli do prilike za prvo vođstvo na utakmici, ali na sreću Udović je odbranio pokušaj sedam metara.

Ruse je za ovaj promašaj kaznio Luka Raković koji je sa desnog krila pogodio za 25:24 i prvu, ali veliku pobjedu Bosne u ovoj sezoni Lige šampiona.

Najzaslužniji za trijumd studenata je Duško Čelica koji je postigao sedam, Petar Kapisoda sa četiri postignuta gola te Sandro Uvodić koji je briljirao na golu i upisao deset odbrana.

Čelica će međutim po zlu pamtiti mečeva sa Sankt Peterburgom pošto se u posljednjem minutu povrijedio, a povredu, samo u prvom minutu utakmice, doživio je i na prvom duelu protiv ruske ekipe.

U ekipi Sankt Peterburga istakli su se Poljakov sa pet golova, te Šindin, Mukhin i Ljašenko sa po četiri postignuta gola.

Bosna - Sankt Peterburg 25:24 (16:11)

Sedmerci: Bosna 3 (1), Sankt Peterburg 7 (4)

Isključenja: Bosna 16 minuta, Sankt Peterburg 16

Crveni kartoni: Poljakov (52 - treće isključenje), Piškin (60 - direktno isključenje)

Tabela Grupe D: Sijudad Real (-1) 13, Zagreb 12, Flensburg (-1) 10, Sankt Peterburg 4, Konstanta 4, Bosna 3 boda

Smajlagić: Ima još prostora za napredak

Trener Bosne Irfan Smajlagić, bio je presrećan poslije pobjede nad Sankt Peterburgom.

"Presrećan sam zbog pobjede, ali imamo još mnogo prostora za napredak. Razlika u kvaliteti ove dvije ekipe je u nijansama. Imali smo dobru prednost koju smo prosuli. Dugo smo radili na tome da držimo ritam igre svih 60 minuta, alijoš uvijek toi nismo u stanju napraviti"
, izjavio je poslije meča Smajlagić

Trener gostiju Dmitrij Torgovanov svjestan je da je njegov tim podbacio u prvih 20 minuta.

"Počeli smo igrati tek u drugom poluvremenu i sa igrom u tom periodu sam zadovoljan. Bosni čestitam, a ja se još uvijek nadam da ćemo mi biti u osmini finala"
, rekao je Rogovanov.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC