• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Odlaže se VN Bahreina?

Berni Eklston najavio da će odluka o tome da li će sezona F1 početi trkom u Bahreinu biti donesena najkasnije do utorka.

 F1: Odlaže se VN Bahreina? Izvor: MONDO

Šef takmičenja F1 Berni Eklston izjavio je da postoji vjerovatnoća da će Trka za Veliku nagrada Bahreina, kojom bi trebalo da se otvori nova sezona Formule 1, biti odložena zbog nestabilne političke situacije u toj zemlji, i da će start biti 27. marta u Australiji.

On je u izjavi za BBC rekao da politička situacija u Bahreinu nije nimalo optimistična, ali da će konačna odluka o trci na stazi Šakir, koja je zakazana za 13. mart, biti donesena najkasnije do srijede.

Šefovi timova F1 na sastanku u Barseloni u petak zatražili su da do ponedjeljka dobiju konačnu potvrdu o tome da li će se voziti u Bahreinu, budući da su od 3. do 6. marta tamo zakazani i zvanični testovi.

Eklston je izjavio da odluku neće donijeti on sam već u dogovoru sa međunarodnom automobilskom federacijom (FIA) i Princom od Bahreina, Salmanom bin Hamad Isa Al Kalifom.

"Odluku ćemo donijeti zajedno. Princ ima ključnu ulogu, jer se nalazi na licu mjesta i prati situaciju, pa će shodno tome procijeniti da li može da garantuje bezbjednost svim učesnicima trke. Ja sam već nekoliko puta posljednjih dana razgovarao sa bahreinskim kraljem Hamadom Bin Isa Al Kalifom, kako bih imao pravu sliku stvari, a to ću uraditi ponovo i očekujem da ćemo možda već do utorka donijeti odluku", izjavio je Eklston, koji je prethodnih dana predložio da u slučaju nemira u Bahreinu, trka na Šakiru bude premještena u neki drugi termin, a ne potpuno izbrisana iz kalendara šampionata F1.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC