• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Nole na Ljodru, Viktor sa Kolšrajberom

Đokovićev prvi protivnik Ljodra, Troicki igra protiv Kolšrajbera u Dubaiju. Tipsarević u Delrej Biču čeka Karlovića.

 DUBAI: Nole na Ljodru, Viktor sa Kolšrajberom Izvor: MONDO

Novak Đoković i Viktor Troicki igraće na turniru u Dubaiju, koji počinje u ponedeljak, dok će Janko Tipsarević nastupati u Delrej Biču.

Đoković je imenovan za drugog, a Troicki za šestog nosioca.

"Uvijek je zadovoljstvo igrati u Dubaiju. Osjećam se dobro i spreman sam za nove izazove", izjavio je Đoković uoči turnira na kome brani trofej.

Najbolji srpski teniser izjavio je da se nada da će nastaviti pobjednički niz.

"Nadam se da ću nastaviti da igram na najvišem nivou, poslije osvajanja Australijan opena i pobjede u Dejvis kupu. Poslije prvog trijumfa 2008. u Melburnu naučio sam mnogo o tome kako se treba nositi sa pritiskom i očekivanjima. Moj cilj je broj jedan, a Federer i Nadal su ispred mene. Više nemam pravo na uspone i padove. Moj prioritet su veliki turniri. Pobjeda u Australiji je zbog toga veliko olakšanje, jer mi ona daje razlog da verujem da mogu to da ponovim. Znam da mogu da pobijedim bilo koga iz vrha", izjavio je Đoković.

On će uz Federera biti vodeća zvijezda turnira u pustinji, budući da su Rafael Nadal i Endi Marej otkazali nastup zbog povreda.

Đokovićev prvi protivnik u Dubaiju biće Francuz Majkl Ljodra, a oprobaće se i u igri dublova sa svojim bratom Markom.

Nole i sedam godina stariji Ljodra, koji na ATP listi zauzima 23. mjesto, igrali su dva puta do sada i skor je 1:1. Đoković je slavio 2007. u Majamiju, dok je Francuz bio bolji prošle godine na turniru Masters serije u Parizu.

Viktor Troicki je šesti "kosturaš", a prva prepreka u Dubaiju biće mu Nijemac Filip Kolšrajber. Oni su do sada odigrali tri meča i Nijemac, koji je 34. teniser svijeta vodi 2:1. Slavio je Kolšrajber na dva posljednja susreta - prošle godine na Svjetskom kupu u Diseldorfu i na turniru u Torontu, dok je srpski teniser pobijedio prije tri godine na US openu.

Braća Đoković, koji su dobili specijalnu pozivnicu organizatora, na startu će imati težak zadatak jer će im rivali biti prvi nosioci, Indijci Maeš Bupati i Leander Paes.

U konkurenciji parova igraće i Nenad Zimonjić zajedno sa Ljodrom. Oni će kao treći favoriti za titulu igrati u prvoj rundi protiv Andreja Golubjeva iz Kazahstana i Italijana Andreasa Sepija.

I Viktor Troicki se opredijelio za igru u paru. Njegov partner biće Finac Jarko Nieminen, a prvi protivnici Indijac Roan Bopana i Alsam Ul-Hak iz Pakistana.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1,62 miliona dolara.

Janko Tipsarević će nastupati na turniru u Delrej Biču, čiji je nagradni fond 442,500 dolara. On je postavljen za šestog nosioca, a prvi protivnik biće mu Hrvat Ivo Karlović.

Prvi favorit za titulu na turniru je Endi Rodik.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC