• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontador se neće tako lako izvući

Španska biciklistička federacija oslobodila je pobjednika Tur D'Fransa Alberta Kontadora optužbi za doping, ali svjetska ne misli tako.

 Kontador se neće tako lako izvući Izvor: MONDO

Međunarodna biciklistička unija (UCI) žaliće se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na oslobađajujuću presudu Albertu Kontadoru za korišćenje dopinga.

U današnjem saopštenju UCI navodi se da će od CAS-a tražiti da se ospori odluka Biciklističkog saveza Španije da ne suspenduje pobjednika Trke kroz Francusku (Tour D'France) zbog pozitivnog testa na klenbuterol.

"UCI je danas odlučila da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani protiv odluke saveza Španije. Odluka je uslijedila poslije detaljne analize dokumentacije (španskog saveza) o slučaju", navodi se u saopštenju UCI.

Kontador je oslobođen pošto je bio pozitivan na klenbuterol tokom dana odmora na prošlogodišnjoj Trci kroz Francusku. On je rezultate testa objasnio time što je jeo zaraženu govedinu.

Danas je bio poslednji dan za žalbu UCI, a Svjetska antidoping agencija (WADA) ima još tri nedjelje da odluči da li će se žaliti na presudu.

Španski savez predložio je prvo jednogodišnju suspenziju, ali je poslije oslobodio vozača. Ako ga CAS osudi, Kontador bi mogao da bude suspendovan na dvije godine, a bila bi mu oduzeta i pobjeda na Turu.

Kontador može da nastavi da se takmiči do presude CAS.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC