• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pistorijus ima "B" normu za London!

Atletičar Južne Afrike sa obje amputirane noge sve je bliži ostvarenju sna, a to je nastup na "regularnim" Olimpijskim igrama.

 Pistorijus ima "B" normu za London! Izvor: MONDO

Oskar Pistorijus, najbolji trkač svijeta među osobama sa invaliditetom, napravio je krupan korak ka učešću na OI u Londonu 2012. godine.

On je u srijedu u Pretoriji pobijedio u trci na 400 metara, sa rezultatom 45,61 sekundi. Time je ispunio "B" normu za London i ujedno se kvalifikovao za učešće na Svjetskom prvenstvu u Daeguu, ovog ljeta.

Olimpijska 'A' norma je 45,55 sekundi.

Pistorijus je imao želju da se takmiči na prethodnim OI u Pekingu, ali sa vremenom 46,25 sekundi nije uspio da izbori mjesto u reprezentaciji Južne Afrike.

"Oduševljen sam što sam ispunio 'B' olimpijsku normu, jer sam sada korak bliži Londonu. Ostvario sam rezultat za koji sam se pripremao i koji sam znao da imam u sebi", rekao je Pistorijus.

Južnoafrikanac će u maju učestvovati na Paraolimpijskom svjetskom kupu, dok je SP u Daeguu na programu krajem avgusta i početkom septembra.

"Do Londona ima još godinu i po dana. Moram da zavrnem rukave i nastavim sa radom kako bih se našao tamo sa najboljim svjetskim sportistima", dodao je Pistorijus.

On ne bi bio prvi hendikepirani sportista na Olimpijskim igrama, pošto su u Pekingu učestvovale južnoafrička plivačica Natali du Toa i poljska stonoteniserka Natalija Partika, kojima su amputirane noga, odnosno ruka.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC