• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Janko startovao dobro, slijedi Marin

Da je bolje koristio brojne brejk šanse, Tipsarević je mogao i lakše da pobijedi Hasea u prvom kolu Majamija (6:4, 7:6). U drugom igra protiv Čilića.

 MAJAMI: Janko startovao dobro, slijedi Marin Izvor: MONDO

Janko Tipsarević pobjedom je počeo 27. izdanje Mastersa u Majamiju, u dva seta pobijedio Holanđanina Robina Hasea i izborio duel drugog kola protiv 18. nosioca, Hrvata Marina Čilića.

Dejvis kup reprezentativcu Srbije bilo je potrebno sat i 43 minuta u četvrtak popodne po srpskom, a prije podne po američkom vremenu, da pobijedi 54. tenisera na ATP listi - 6:4, 7:6 (7:5).

Tipsarević je prošle sezone izgubio u drugom kolu Ki Biskejna od Filipa Pečnera, nakon što je u prvom bio slobodan, a kako je u međuvremenu pokvario renking na ATP listi (44. mjesto) morao je da igra prvo kolo i nije ga baš lako prošao.

Za protivnika je imao uvijek neugodnog Hasea, koji je tokom karijere sakupio veliki broj "skalpova" po različitim podlogama. Ipak, Tipsarević je bio za klasu bolji rival od Hasea u njihovom prvom međusobnom susretu, iako to konačan rezultat možda i ne pokazuje...

Gemove na svoj servis, Tipsarević je lako dobijao, a gotovo po pravilu, kada je servirao 23-godišnji Hase, igralo se na razliku ili je tri godine stariji Beograđanin imao brejk lopte. Da ih je bolje koristio, Janko bi i ranije i ubjedljivije pobijedio Holanđanina... Samo u drugom setu, pet puta je propuštao brejk loptu, pa je morao da igra taj-brejk, iako Hase u isto vrijeme nije imao nijednu šansu za brejk.

U taj-brejku, svaki teniser držao je servis do rezultata 6:5 za Tipsarevića, kada je naš as došao do prve meč lopte i odmah ju je iskoristio, pa je izborio šesti duel sa Čilićem. U prethodnih pet, Janko je poražen od visokog Hercegovca...

Ipak, nadu da bi mogao da prekine niz poraza od Čilića, Tipsareviću bi mogla da ulije činjenica da je u Majamiju uglavnom igrao dobro, a 2008. godine stigao je do četvrtfinala kada je izgubio od kasnijeg šampiona Nikolaja Davidenka.

Za plasman u drugo kolo, Tipsarević je dobio 11.605 dolara i odbranio je prošlogodišnjih 25 ATP poena, pa bi novom pobedom mogao samo da popravi plasman na narednoj listi. Pobjedniku Mastersa u Majamiju u muškoj konkurenciji pripašće 611.000 dolara i 1.000 ATP poena.

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC