• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Meklaren uhvatio ritam

Dženson Baton i Luis Hamilton u petak su zabilježili najbrža vremena na treningu za Veliku nagradu Australije (nedjelja, 8h).

 F1: Meklaren uhvatio ritam Izvor: MONDO

Prošlogodišnji pobjednik trke u Melburnu, Baton je na treningu odvezao najbrži krug (1:28,854 minuta), dok je Hamiltonovo vrijeme bilo za 0,132 sekunde slabije.

Meklaren je tako najavio da će se i ove sezone boriti za najviši plasman, u šta su mnogi posumnjali poslije slabih izdanja na testovima u Španiji.

"Pokazalo se da imamo pouzdan bolid, što nismo mogli da kažemo zimus u fazi priprema. Naravno, današnja vremena ne znače puno, ali je značajno to što smo osjetili bolide i vidjeli kako se ponašaju sa različitim nivoom goriva u rezervoaru", izjavio je Baton.

Hamilton se složio sa timskim kolegom i dodao da mu se dopada izdržljivost pneumatika, kao i njihovo prijanjanje za stazu.

"Mislim da su naši bolidi u mnogo boljem stanju, nego što su bili prije samo nekoliko nedjelja".

Treće mjesto u petak je zauzeo Fernando Alonso iz Ferarija, a za njim slijedi dvojac Red Bula - aktuelni šampion svijeta Sebastijan Fetel i Mark Veber.

Mihael Šumaher (Mercedes GP) bio je šesti, Felipe Masa (Ferari) sedmi, a novajlija iz Zaubera Serhio Perez neočekivano osmi.

Kvalifikacije su na programu u subotu od 7.00 po centralnoevropskom vremenu, a prva trka šampionata 2011. u nedjelju od osam sati.

(Beta-AP/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC