• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinja sam u srcu! Kristina porijeklom sa Kosova slavila pobjedu u Melburnu sa "idemo bre", zašto ne igra za Srbiju?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Upoznajte francusku teniserku Kristinu Mladenović, zanimljive životne priče i srpskog imena i prezimena, koja je u petak osvojila miks dubl na Australijan openu.

 kristina mladenović osvojila dubl miks na australijan openu Izvor: Profimedia/Instagram/kristinamladenovic93/Printscreen

Nema Novaka Đokovića na Australijan openu ove godine - dok se Rafael Nadal i Danil Medvedev bore za njegov trofej i njegove rekorde, najbolji teniser svijeta vrijeme provodi u Crnoj Gori.

Ali u Australiji je neko makar srpskog porijekla ipak osvojio titulu - Kristina Mladenović je učinila da se o njoj ne piše samo u Francuskoj, a djevojka srpskih korijena ima zanimljivu životnu priču. Jednom prilikom je otkrila i zašto ne nastupa pod zastavom Srbije.

Možda će vas zanimati

Kristina Mladenović je u paru sa Hrvatom Ivanom Dodigom osvojila miks dubl na Australijan openu, njen osmi grend slem u dubl konkurencijama, a poslije trijumfa koji je rastužio domaće Australijance sa njihovim predstavnicima u finalu, na srpskom je na kameri napisala "Idemo bre".

Djevojka rođena 1993. godine u Francuskoj ima zanimljivu životnu priču. Potiče iz sportske porodice. Njen otac Dragan je bio poznati rukometaš rođen na Kosovu i Metohiji.

Njena majka Dženita Helić rođena je u Prijepolju i profesionalno se bavila odbojkom. Kada je Dragan otišao u Francusku da igra rukomet, postavljalo se pitanje hoće li i Dženita sa njim ili će ostati u Jugoslaviji zbog sporta, ali i inženjerskih studija.

Kristina je prije nekoliko godina u jednom intervjuu otkrila da je njena majka izabrala da ode u Francusku, a sve to događalo se u osvit rata u Jugoslaviji. Samo par godina kasnije, rodila se mala Kiki u Sen Pol sur Meru.

Inače, Kristin otac Dragan bio je saigrač sa Brankom Karabatićem, ocem legendarnog Nikole Karabatića, jednog od najboljih rukometaša svih vremena i takođe sportistom koji nastupa pod zastavom Francuske.

Bili su saigrači u Nišu prije nego što su otišli u Francusku, a Kristina je otkrila da je Karabatić senior mnogo pomogao njenom ocu kada je i on stigao u tu zemlju.

"Kada je moj otac otišao 1991, u Jugoslaviji još nije bilo rata. Moja majka je ostala u Srbiji, ali je uprkos svemu odlučila da prati ljubav. Tata je potpisao za Dankerk, a poslije je imao ponudu iz Njemačke. Nacrtala sam mu crtež kojim sam objasnila da mi se sviđa u mojoj školi i tako smo ostali u Francuskoj. Poslije, kada sam pokazala talenat u tenisu, ostali smo u Francuskoj zbog mene", pričala je Mladenovićeva 2017. godine.

Taj talenat je bio očigledan kada je sa samo 16 godina postala profesionalna teniserka. Njen tri godine mlađi brat Luka se bavio fudbalom, igrao je u niželigaškim klubovima, a sada je Kristini često podrška na najvećim turnirima, imajući u vidu da je trenirao i tenis.

Izvor: Profimedia

Mladenovićeva je svojevremeno bila i u vezi sa Dominikom Timom, Austrijancem koji je njen vršnjak. Romansu su započeli 2017. godine, ali je potrajala samo dvije i po godine kada su shvatili da su previše često odvojeni zbog profesionalnih obaveza. Ipak, o toj vezi se u javnosti gotovo ništa više od toga ne zna, pošto su Kristina i Dominik sve dobro skrivali od medija.

O svom porijeklu, Mladenovićeva priča sa ponosom, ali ističe da nikada nije postojala realna šansa da nastupa pod zastavom Srbije.

"Ja sam dvojne nacionalnosti, ali nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Srbi su me zvali, ali nikada nije bilo pitanje da li ću igrati za Srbiju, iako sam ponosan na moje korijene. Ovdje sam rođena i nikada nisam živjela u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz vrlo brzo. U mojoj glavi, ja sam Francuskinja, a u srcu sam Srpkinja", rekla je Kristina Mladenović, koja je 2019. osvojila Fed kup upravo predstavljajući Francusku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC