• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Jelena "zakopala" Klaru

Jelena Janković ponovila je prošlogodišnji uspjeh i plasirala se u osminu finala Majamija pobjedom nad Klarom Zakopalovom od 7:5, 6:1.

 MAJAMI: Jelena "zakopala" Klaru Izvor: MONDO

Naredna rivalka joj je stara mušterija Anabel Medina Gariges.
Jelena Janković odbranila je bodove iz 2010. godine na WTA turniru u Majamiju... Sada može samo da napravi korak dalje od osmine finala, a za to će joj biti potrebna sedma pobjeda u karijeri u isto toliko susreta sa Španjolkom Anom Izabel Medinom Garigez.

Srpkinja je u subotu uveče po našem vremenu pobijedila Čehinju Klaru Zakopalovu u trećem kolu Majamija - 7:5, 6:1, turnira na kojem nastupa od 2001. godine i gdje je prije tri sezone igrala finale i bila poražena od Serene Vilijams.

Jeleni, šestoj nositeljki 4,5 miliona dolara vrijednog turnira, bilo je potrebno sat i 13 minuta da slomi otpor 36. teniserke svijeta, protiv koje sada ima skor 3:2. Zakopalova (29 godina) je dobila prva dva susreta sa tri godine mlađom Beograđankom, a onda je "Džej Džej" vezala tri trijumfa od kraja 2010. godine do danas.

U prvom setu, Zakopalova je bila ravnopravna sa Jelenom, imala je četiri brejk lopte, ali nije uspjela da ih realizuje, pa je jedan brejk naše teniserke, trenutno sedme na planeti, bio dovoljan za 1:0 u setovima (7:5). Kada se to dogodilo, praktično je prestao da postoji otpor takmičarke rodom iz Praga.

Jelena je u drugom setu tri puta oduzela servis protivnici, a pritom nijednom nije dozvolila ni brejk šansu na svoj servis (6:1), pa je mogao da bude zakazan duel osmine finala sa impresivnom Gariges, koja je ove godine u Majamiju redom izbacivala Kseniju Pervak iz Rusije (6:1, 6:2), Sahar Per iz Izraela (6:2, 6:2) i Elenu Vesninu iz Rusije (6:3, 6:4) nikada u prethodnih šest susreta sa "Džej Džej" nije se radovala.

A, igrale su i na WTA turnirima i u FED kupu.

Prošle sezone, Jelena je u osmini finala izgubila od Samante Stosur (1:6, 6:7), što znači da je odbranila 140 WTA bodova koje donosi plasman u ovu fazu takmičenja. Ukoliko pobijedi Španjolku, Jankovićeva bi u četvrtfinalu mogla da se sastane sa prvom igračicom svijeta Karolin Voznijacki.

Jelena je u prvom kolu bila slobodna, a potom je u drugom izbacila Rumunku Moniku Nikulesku rezultatom 6:3, 6:1.

Trijumf u Majamiju, gdje titulu brani Kim Klajesters, donosi nagradu od 700.000 dolara, uz 1.000 WTA poena. Finale "vrijedi" 350.000 dolara i 700 WTA poena, a Jelena je plasmanom u osminu finala za sada zaradila 32.000 dolara.

Duel trećeg kola tek treba da odigra (19) Ana Ivanović, koja će se u borbi za osminu finala sastati sa Francuskinjom Viržin Razano.

Treća srpska teniserka u Top 100 na WTA turu, Bojana Jovanovski poražena je u prvom kolu od Nikulesku, koja se potom sastala sa Jelenom.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC