• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Partizan se igrao, ni F4 nije daleko

Crno-bijeli ubjedljivo pobijedili Budvu 10:2 i napravili veliki korak ka završnom turniur Evrolige.

 VATERPOLO (EL): Partizan se igrao, ni F4 nije daleko Izvor: MONDO

Već poslije prve četvrtine sve je bilo jasno na Banjici. Do kraja, Partizan je deklasirao Budvu u trećem kolu Grupe A Evrolige - 10:2 (4:1. 4:0, 1:0, 1:1).

Glavi kandidati za prva dva mjesta ostaju Partizan i dubrovački Jug. Ove dvije ekipe će u međusobnom duelu 27. aprila u Hrvatskoj odlučivati o redoslijedu u Grupi A.

"Milsim da je odbrana bila na visokom nivou. I napad je bio raspoložen, ali nam je posao bio olakšan izostankom Denisa Šefika. Divna pobjeda, igrači su bili motivisani iako sam se pribojavao da će poslije poraza od Nijemaca u Kruševcu biti demoralisani i smušeni. Oni su odgovorili na najbolji način", rekao je poslije utakmice Igor Milanović.
Trener Partizana kaže da ga pobjeda, a posebno igra, raduju iz više razloga.

"Vidi se perspektiva i sada smo dosta bliže Fajnal-foru. Mislim da nam je za F4 dovoljna još jedna pobjeda protiv Jadrana u Beogradu, ali mi ćemo se truditi da se ii z Budve i Dubrovnika vratimo sa kojim bodom".

Crno-bijeli su od početka krenuli silovito, kako u napadu tako i u odbrani. Slobodan Soro je za prve dvije četvrtine primio samo jedan gol, iako su Crnogorci imali čak sedam puta igrača više u bazenu, ali je pokretljiva Partizanova odbrana uspijevala sve da stigne i da zatvori sve prilaze ka svojoj mreži.

Samo je Nikola Vukčević pred kraj prvog dijela iskoristio isključenje Aleksandra Radovića i smanjio na 4:1.

Srpski šampion bio je vrlo raspoložen i u napadu. Na golu Budve nije bilo povrijeđenog Denisa Šefika, pa je njegova zamena Dejan Lazović trpio pravu kanonadu Partizanovih vaterpolista koji su pogađali iz svih pozicija.

Mrežu gostiju načeo je Stefan Mitrović poslije nešto više od dva minuta od početka utakmice. Već u sljedećem napadu i mladi lijevoruki Dušan Mandić vara Lazovića. Do kraja prvih osam minuta upisali su se još i Anrdija Prlainović i Duško Pijetlović, koji je sa četiri gola bio najefikasniji igrač meča.

Centar crno-bijelih prelijepim golom otvorio je seriju i u drugoj četvrtini. Raspucao se i Miloš Ćuk, koji je postigao još dva gola, a u strijelce se upisao i Radović.

Partizan je poslije visokog vođstva oduzeo gas, pa je u trećoj dionici postigao samo jedan gol i to poslije više od pet minuta igre i tajmauta koje je zatražio Milanović.
Odbrana je ostala savršena, a u napadu je pokvarena realizacija sa igračem više, jer crno-bijeli nisu iskoristili isključenje Predraga Jokića. Prije tog neiskorišćenog napada imali su tri od tri!

Milanović je u posljednjoj četvrtini dosta mijenjao, a ovaj dio igre završen je neriješeno - 1:1. Nešto više od minut prije kraja Zaketić je postigao tek drugi gol za Budvu, da bi konačan rezultat u sljedećm napadu postavio Pijetlović.

Partizan u narednom kolu 13. aprila gostuje u Budvi gdje bi pobjedom mogao da i definitivno obezbijedi učešće na Fajnal-for.

REZULTATI 3. KOLA:

GRUPA A

Jug - Jadran Herceg Novi 13:6 (3:1, 2:1, 4:0, 4:4)
Partizan - Budva 10:2 (4:1, 4:0, 1:0, 1:1)

TABELA: Partizan 9, Jug 6, Budva 3, Jadran 0.

GRUPA B

Primorje - Mladost 8:6 (3:1, 3:1, 1:2, 1:2)

Pro Reko - Vašaš 12:6 (4:1, 3:4, 2:1, 3:0)

TABELA: Pro Reko 9, Primorje 6, Mladost 3, Vašaš 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC