• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Andrea izbacila Jelenu!

Poslije velike borbe i sjajnog tenisa, Andrea Petković pobijedila Jelenu Janković 2:1 u setovima i plasirala se u polufinale turnira u Majamiju.

 MAJAMI: Andrea izbacila Jelenu! Izvor: MONDO

Andrea Petković i Jelena Janković pružile su vrhunsko uživanje ljubiteljima tenisa.

Bez namjere da uvrijedimo bilo koju teniserku, ali odigrale su muški u četvrtfinalu turnira u Majamiju!

Andrea je pobijedila Jelenu poslije preokreta i poslije kiše - 2:1 (2:6, 6:2, 6:4) i ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Nema sumnje, pred tom djevojkom je velika budućnost.

Ovaj meč u Majamiju, zbog kojeg su neki drugi dueli prebačeni sa centralnog na neke "manje bitne" terene, opravdao je povjerenje gledalaca. Poslije gotovo tri sata odličnog tenisa možemo samo da kažemo: Djevojke, svaka čast!

Jelena je sjajno počela, povela 5:2, potom je kišica prekinula duel, da bi srpska teniserka završila set ubedljivo. A onda drugo lice Andree Petković i za kraj njen sada već nadaleko poznati, pobednički Petkorazzi dance.

- PRVI SET -

Najbolja srpska teniserka odlično je odigrala prvi set protiv "naše gore list" Andree Petković. Brzo je napravila brejk, povela 2:1, potom i 3:1, a peti gem potrajao je koliko prethodna četiri. Bilo je bar šest, sedam izjednačenja, imala je Jelena ponovo šansu za brejk, ali je na kraju Andrea nekako uspela da sačuva servis.

Jelena je vodila 5:2 kada je zbog kiše meč prekinut, a posle jednog i po sata, Džej Džej je nastavila gde je stala.

Odlično je servirala, a protivnica je, potpuno dekoncetrisana i van meča, sve lopte slala u aut. Vrlo lako Jelena je došla do 6:2. Činilo se da sve konce meča drži u svojim rukama...

- DRUGI SET -


Drugi set, međutim, ispostaviće se, bio je potpuno drugačiji od prvog. Njemica se pribrala, počela je da igra kako zna, agresivno i dinamično, a Jelena je imala poteze od sjaja do očaja.

Sve je krenulo nizbrdo u prvom gemu na servis Andree Petković. Imala je Džej Džej 0:15 i jednu laku loptu da je samo prebaci u polje protivnice. Ali, pogodila je mrežu. To je bio, možda, i presudni trenutak drugog seta.

Petković je osvojila taj gem, a odmah potom napravila brejk.

U trećem gemu velika borba. Imala je Jelena čak četiri brejk lopte, ali je neke lagane lopte slala u aut, mrežu...Prilikom odmora Jelenin trener Andrej Pavel joj je govorio: "Be positive, be positive".

Jelena je u nekim trenucima zaista bila pozitivna, ali u drugim, kada je trebalo samo da završi izgrađen poen pravila je neshvatljive greške, koje su i nju samu izluđivale.

Povela je Njemica 3:0, potom i 4:2. Kada je Andrea servirala za 5:2, ponovo je Jelena imala nekoliko prilika da zagorča situaciju protivnici, ali...

Velika borba u narednom gemu. Andrea Petković je odigrala sjajno i iskoristila treću set loptu.

- TREĆI SET -

Početkom odlučujućeg dela igre, Jelena je poslala u mrežu jednu loptu koja bi u normalnim situacijama završila tamo gdje bi ona željela i potom uzviknula u pravcu trenera: "Nemam snage!".

Ali, ne da nije imala snage, nego je opet počela da liči na sebe. Uspjela je da napravi brejk u petom gemu i povede 3:2, potom i 4:2.

U jednom tajm-autu, trener Andree Petković, Petar Popović okuražio ju je riječima: "Jesi li je čula? Tri puta je rekla da nema snage. Hajde, Andrea, možeš ti to. Pa, kad si mogla da treniraš po sedam sati možeš i ovo".

I Andrea je krenula. Od gotovo izgubljene situacije, vezala je tri gema (od toga je jedan osvojila impresivno - oduzevši Jeleni servis sa nulom) i povela 5:4!

Jelena je servirala da ostane u meču. Kakav je to gem bio! Poslednji atomi snage po sparnom vremenu u Majamiju, devojke su cedile znoj sa majica...Jelena je poklonila dve meč lopte protivnici tako što je napravila po dve duple servis greške. Ipak, Džej Džej bi odmah potom spašavala stvar servirajući ubitačno!

Ipak, treću meč loptu nije mogla da spasi i Andrea Petković je za sve odigrala Petkorazzi dance. Andrea će ući među TOP 20 teniserki na svijetu i...ide dalje.

Ovo je bilo Jelenino deveto učešće na turniru u Majamiju, a najbolji rezultat ostvarila je 2008. godine kada je u finalu izgubila od Serene Vilijams.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC