• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Ana, da li je moguće?!

Srpska teniserka imala dobijen meč protiv Kim Klajsters, ali je poslije 137 minuta igre ostala bez četvrtfinala - 6:7 (4:7), 6:3, 6:7 (5:7)!

 MAJAMI: Ana, da li je moguće?! Izvor: MONDO

Ni vođstvo od 5:1 u trećem setu i tri vezane meč lopte na servis Kim Klajsters, nisu bili dovoljni Ani Ivanović da upiše prvu pobjedu nad slavnom belgijskom teniserkom.

Četvorostruka grend slem šampionka na čudesan način se vratila sa ivice poraza i prošla u četvrtfinale, gdje će se sastati sa Viktorijom Azarenkom.

Srpski tenis više nema predstavnika u ženskom singlu, pošto je i Jelena Janković poslije mnogo uzbuđenja izgubila od Andree Petković.

Ma koliko bio neugodan taj poraz Jankovićeve, Ana je ta koja će mnogo više da žali za propuštenom prilikom.

Imala je "na tacni" drugoplasiranu na WTA listi, uz sestre Vilijams najveće ime ženskog tenisa (među aktivnim igračicama). Do trenutka kada je Klajsters počela preokret, bila je bolja, nijednog trenutka nije klonula duhom...

Imala je čak 22 brejk lopte! Ali iskoristila je samo pet.

U oba taj-brejka poklekla je pri rezultatu 4:5, kada je sa dva poena na svoj servis mogla da dođe do set, odnosno meč lopte.

Poslije prvog seta bilo je prostora da se stvari poprave i Ana je to učinila. Prvi brejk napravila je za vođstvo od 2:0, drugi za 5:1, a u međuvremenu je propustila tri šanse za 4:0.

Kim se djelimično vratila u život (5:3), ali srpska teniserka nije dozvolila više od toga.

Da je tako bilo i u setu odluke... Ana je oduzela servis Kim u trećem gemu, u narednom je spriječila da uzvrati (bilo 15:40), a u petom iskoristila psihološku prednost da dođe do novog brejka - 4:1.

Uslijedio je siguran servis gem, Belgijanka je bila u "nokdaunu", naročito kada je gubila 0:40 i suočila se sa tri meč lopte. Spasila je sve tri i malo-pomalo stigla do jedne od najimpresivnijih pobjeda u karijeri, s obzirom na sve okolnosti.

Ivanovićeva je prethodno izgubila oba meča od Kim Klajsters, a još dva joj je predala. Do susreta u Majamiju nije uspjela da joj oduzme set, niti da u jednom setu osvoji više od dva gema.

Šteta!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC