• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Častan poraz Troickog, Novak neumoljiv

Novak Đoković po deveti put zaredom savladao druga iz reprezentacije i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju - 6:3, 6:2.

 Častan poraz Troickog, Novak neumoljiv Izvor: MONDO

Ako se po jutru dan poznaje, Novak Đoković bi mogao do još jedne, četvrte titule u 2011. godini.

Kao u Indijan Velsu, prošao je tri prepreke bez izgubljenog seta, a protivnik u osmini finala bio mu je Viktor Troicki. Poslije 6:0, 6:1 u Kaliforniji, prije dvije nedelje, Viktor je na Floridi bio daleko konkurentniji.

Pa ipak, nije uspio ozbiljnije da zaprijeti protivniku, koji je u ovom trenutku klasa za sebe na ATP turu - 6:3, 6:2. Meč je trajao sat i 23 minuta.

Osvajanjem drugog gema, Viktor je isključio mogućnost da ponovo izgubi set "sa nulom". Pri 1:1 uporno je sprijječavao Novaka da uzme gem na svoj servis, što je ovaj učinio poslije čak 12 minuta. Za sve to vrijeme, Troicki je imao samo jednu šansu za brejk.

Kako se to radi, Novak mu je pokazao u sljedećem gemu (3:1) i na kraju mu je to bilo dovoljno da povede sa 1:0 u setovima.

Ostatak meča bio je stvar rutine za drugog tenisera svijeta. Splasnula je tenzija, ni jedan ni drugi nisu igrali onako kako mogu, a ni sparno vrijeme im nije išlo na ruku.

Đoković je poveo sa 4:0, potom napravio dosta grešaka (ukupno 29 neiznuđenih, samo 12 vinera), ali njegova pobjeda bila je neizbježna.

Ostaje da se vidi hoće li biti tako i u četvrtfinalu protiv Kevina Andersona, protiv kojeg bi trebalo da ima znatno izraženiji motiv nego u susretu sa Troickim.

Dvometraš iz Južne Afrike, koji na ATP listi zauzima 40. mjesto, prije tri godine je dočekao Novaka uspavanog na lovorikama poslije trijumfa u Indijan Velsu i kao 122. teniser svijeta ga eliminisao već u drugom kolu.

Bilo je 6:7, 6:3, 4:6 u njihovom prvom i posljednjem okršaju.

Ove godine je Anderson bio bolji od Nikolaja Davidenka, a potom imao relativno povoljan žrijeb - Giljermo Garsija Lopez, Pablo Anduhar i u utorak Džon Izner (6:3, 7:6).

Đoković ili Anderson u polufinalu idu na Ferera ili Fiša, dok su u drugom dijelu "kostura" Nadal - Berdih i Federer/Rohus - Tipsarević/Simon.

Nagradni fond Mastersa u Majamiju iznosi 3.645.000 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC