• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Anderson preznojio Novaka

Drugi teniser sveta plasirao se u polufinale turnira Masters serije, ali je do pobjede stigao teže nego što pokazuje konačan rezultat - 6:4, 6:2.

 MAJAMI: Anderson preznojio Novaka Izvor: MONDO

Kevin Anderson ovog puta nije uspio da iznenadi Novaka Đokovića, kojem predstoji dan odmora, pa okršaj sa Mardijem Fišom, za treće finale Majamija u karijeri.

Južnoafrikanac je 2008. eliminisao Đokovića već u drugom kolu, a sada izgubio u dva seta (6:4, 6:2), ali tek poslije sat i 48 minuta igre.

Novak je osvojio 81 odsto poena na ubačen prvi servis i iskoristio tri od četiri prilike za brejk, dok protivnik nije uspio da materijalizuje nijednu od pet takvih šansi!

"Bilo je sve, samo ne lako. Rezultat nikako ne pokazuje šta se događalo na terenu", izjavio je Đoković, koji je svoj skor na ATP turnirima u 2011. godini popravio na 22:0.

"Očekivao sam da će Anderson biti agresivan. Stalno je išao na vinere, servis mu je bio težak za čitanje, pritisnuo me je".

Novak je dodao da je bio "srećan" kada je u oba seta spasavao brejk lopte, jer "ko zna kako bi se meč odvijao" da nije uspio to da uradi.

Međutim, uz sve komplimente Andersonu i njegovom otporu, ostaje činjenica da je srpski teniser na četiri meča u Majamiju izgubio ukupno 14 gemova i da mu još niko nije oduzeo servis.

Na ovom turniru ima titulu iz 2007. (Kanjas), dok je 2009. poražen u finalu od Mareja.

U petak će se sastati sa Fišom, koji se nalazi u odličnoj formi (savladao Ferera i Del Potra), ali će za finale morati da sruši Novaka prvi put u karijeri.

Međusobni skor glasi 5:0 u korist našeg šampiona.

"Trebalo bi da bude dobar i neizvjestan meč. Vidim da je Mardi izbacio neke visoko rangirane tenisere. Kada ga ide servis, on može da pobijedi svakoga", diplomatski je prokomentarisao Đoković.

Od srpskih tenisera u četvrtak na teren izlazi Janko Tipsarević, u paru sa Austrijancem Oliverom Marahom. U polufinalu dublova igraće protiv Indijaca Bupatija i Paesa od 20 časova po centralnoevropskom vremenu.

Na programu su i druga dva četvrtfinala u muškom singlu: Nadal - Berdih i Federer - Simon.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC