• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: Kroz Srbiju i Republiku Srpsku

Međunarodna trka kroz Srbiju, koja će jednim dijelom biti vožena i u Republici Srpskoj, održaće se ove godine od 13. do 19. juna, saopštili su organizatori trke.

 BICIKLIZAM: Kroz Srbiju i Republiku Srpsku Izvor: MONDO

Direktor trke Aleksandar Milenković najavio je da će start trke biti u Rumi, a cilj u Beogradu, gdje će se od ove godine uvijek završavati trka kroz Srbiju.

Gradovi domaćini etapa biće Ruma, Bajina Bašta, Niš, Soko Banja, Kladovo i Beograd, a jednim dijelom trka ide i kroz Republiku Srpsku - preko Romanije i Jahorine do Pala.

U Međunarodnoj trci kroz Srbiju učestvovaće 120 takmičara iz 20 zemalja koji će za sedam dana u sedam etapa preći 1.130 kilometara.

Trku će voziti biciklisti iz reprezentacija i najpoznatijih timova Njemačke, Francuske, Italije, Holandije, Rusije, Danske i Belgije.

Milenković je najavio da će na ovogodišnjoj trci učestvovati i danski biciklista Mihajl Rasmusen, pobjednik Tur de Fransa.

U trci će učestvovati i mlada reprezentacija Srbije, tim Partizana i kombinacija biciklističkih klubova Radničkog i Metalca.

Na 51. trci biciklista kroz Srbiju, učesnici će proći kroz osam brdskih i 20 prolaznih ciljeva u borbi za šest majica koje dodjeljuju sponzori (žutu, plavu, crvenu, zelenu, bijelu i tačkastu).

Međunarodnu trku kroz Srbiju i ove godine pomažu Vlada Srbije i Turistička organizacija Srbije (TOS).

Srpski sekretar za turizam Goran Petković naglasio je da je ova trka veoma značajna za razvoj Dunavske strategije Srbije, i dodao da će finiš trke biti na dunavskom koridoru, dijelu evropskog koridora koji povezuje Atlantik i Crno More.

Predsjednica Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac ocijenila je da su Dunav i biciklizam "idealni spoj za turizam, u podizanju vidljivosti zaštićenih prirodnih područja i kulturno istorijskih lokaliteta Srbije.

(Beta/MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC