• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Maša zaustavila Andreu

Andrea Petković pala je "u kanal" poslije vođstva od 1:0 u setovima u duelu sa Marijom Šarapovom, koja će igrati finale Majamija - 6:3, 0:6, 2:6.

 MAJAMI: Maša zaustavila Andreu Izvor: MONDO

Njemica srpskog porijekla, a rodom iz Tuzle, Andrea Petković, igrala je "turnir" života u Majamiju ove godine, sve dok u polufinalu nije naletjela na nekada najbolju igračicu svijeta Mariju Šarapovu.

I dobro je Andrea počela duel za finale Ki Biskejna, prvi set dobila rezultatom 6:3 i onda potpuno stala! Šarapova je prvo dobila 10 gemova zaredom, povela 4:0 u trećem setu i onda rutinski privela meč kraju.

Poslije dva sata i sedam minuta tenisa na Floridi: (16) Šarapova - (21) Petković 3:6, 6:0, 6:2.

Šarapova će u najvrijednijem finalu u koje se plasirala još od Australijan Opena 2008. godine, igrati protiv pobjednice duela (3) Vera Zvonareva - (8) Viktorija Azarenka.

Šarapova je januara 2008. godine dobila Anu Ivanović u finalu Melburna, poslije čega je doživjela tešku povredu ramena, a od kada se 2010. godine vratila na teren, osvojila je tri turnira, međutim nijedan približno vrijedan kao ovaj u Majamiju, koji spada u Premijer Mandatori kategoriju, u kojoj su samo još Indijan Vels, Madrid i Peking.

Ta četiri turnira, po nagradnom fondu i broju bodova, nalaze se odmah ispod četiri gren slema.

Petkovićeva je bila na putu da uzme još jedan "skalp" u pohodu na drugu WTA titulu u karijeri, ali je neobjašnjivo stala poslije vođstva od 1:0 u setovima. Do polufinala, šarmantna Njemica "naređala" je igračice poput (6) Jelene Janković, (1) Karoline Voznijacki, Ivete Benešove i Džejmi Hampton... Možda bi ona igrala finale da joj se jednostavno nije "smračilo" pred očima, kada je protivnica već bila načeta.



Ovako, Šarapova je dobila treći duel sa Petkovićevom i sada vodi 2:1. Na neki način, ovo je bio revanš Ruskinje, koja je na ovogodišnjem Australijan Openu doživjela neugodan poraz u osmini finala od Andree.

Šarapova je plasmanom u finale obezbijedila nagradu od 350.000 dolara i 700 WTA poena, dok će Petkovićeva kući ponijeti 150.000 evra za polufinale, uz 450 WTA bodova. Pobjednici ženskog singla u Ki Biskejnu pripašće 1.000 WTA bodova i 700.000 dolara.

Šarapova (23 godine) je iskoristila prvu meč loptu, do koje je došla pri vođstvu od 5:2 u trećem setu, a na servis vršnjakinje. Ukoliko u finalu nadigra sunarodnicu Zvonarevu ili Bjeloruskinju Azarenku, Šarapova će osvojiti 23. titulu u karijeri, a prvu ove sezone.

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC