• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Janko i Oliver ispustili finale

Janko Tipsarević i Oliver Marah propustili su meč loptu za finale dublova u Majamiju. Maheš Bupati i Leander Paes minut kasnije nisu...

 MAJAMI: Janko i Oliver ispustili finale Izvor: MONDO

Srbin i Austrijanac bili su na poen od nove senzacije, ali su tu i ostali, jer u maksi taj-brejku, odnosno mini trećem setu, nisu iskoristili svoju šansu pri rezultatu 9:8 na servis Indijaca.

Iskusni Bupati i Paes dobili su taj poen (9:9), a potom došli do meč lopte na servis Tipsarevića i Maraha, koju su pretvorili u pobjedu - 6:3, 5:7, 11:9.

U skraćenom trećem setu, koji se igra po taj-brejk sistemu "poen za poen", Tipsarević i Marah vodili su 5:3 uz dva servisa, pa gubili 5:7, ponovo vodili 9:8 i na kraju bili poraženi rezultatom 9:11. Tako su se treći nosici igre parova u Ki Biskejnu nekako izvukli "dželatima" favorizovanih dublova.

To nije uspjelo, recimo, prvim nosiocima, Amerikancima Bobu i Majku Brajanu (7:5, 6:4) u osmini finala ili sedmim nosiocima Rohanu Bopani iz Indije i Aisamu-al-Haku Kurešiju iz Pakistana (6:4, 7:6)... Od tri (ne)očekivane pobjede u Majamiju, Tipsarević i Marah najteže su izvojevali onu u prvom kolu protiv Španca Pabla Anduhara i Argentinca Karlosa Berloka (6:7, 6:4, 10:8).



Bupati i Paes, dubl veterani i zemljaci, koji poslije dugog niza godina konačno od 2011. igraju zajedno, u finalu će igrati protiv boljih iz duela (2) Danijel Nestor/Maks Mirnji - (4) Jirgen Melcer/Filip Pečner.

Plasmanom u polufinale dublova, Tipsarević i Marah zaradili su 49.970 dolara, a da su dobili Indijce, podijelili bi 97.700 dolara. Pobjedniku dublova turnira na Floridi pripašće 200.200 dolara.

Inače, Tipsarević je "upao" u dubl za Marahom nakon što je njegov standardni partner na ATP turu, Lukaš Kubot, bio spriječen da zaigra.

Tipsarević je ostao bez trećeg finala dublova u karijeri, a u prethodna dva nije uspio da pobijedi. Jednom je igrao sa Jen-Hsun Luom sa Tajvana, u Čenaju 2010. godine, a potom sa zemljakom Viktorom Troickim, u Moskvi iste godine. U oba navrata, Janko je gubio finala...

Ovog četvrtka propustio je priliku da "osveti" prijatelja i saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, Nenada Zimonjića, koji je u paru sa Majklom Ljodrom doživio poraz od Bupatija i Paesa u četvrtfinalu.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC