• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer se pojavio i otkrio kad se vraća tenisu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rodžer Federer je govorio o svojoj situaciji nakon povrede koljena i povratku na teren.

 Federer se vraća na teren u jesen Izvor: Profimedia

I ove sedmice najbolji teniser svijeta je Danil Medvedev, dok će Novak Đoković već narednog ponedjeljka ponovo biti ispred Rusa. ATP to neće zvanično objaviti zbog neobičnog pravila, a za to vrijeme, Rafael Nadal se sprema za Indijan Vels poslije starta sezone sa 15 pobjeda i tri uzastopne titule.

No, svi su polako zaboravili Rodžera Federera. Ali sada je Švajcarac odlučio da otkrije kada bi mogao da se vrati na teren poslije izuzetno dugačke pauze!

Federer je ovog ponedjeljka 27. teniser svijeta, a sve zbog povrede koljena koja ga je odvojila od terena. Nije upisao nijedan meč od Vimbldona, pa je tako od poraza u polufinalu Australijan opena 2020. od Đokovića odigrao samo 13 mečeva.

Od tada je prošlo više od dvije godine i navijači su nestrpljivi da ponovo vide Švajcarca na terenu. Poslije operacije koljena, u razgovoru za "SRF Sport", Federer je otkrio kakva je njegova situacija.

"Dobro je. Mnogo bolje, bio sam dva mjeseca na štakama, tako da morate da krenete sa dna. Bila je to ispravna stvar, koljeno nije bilo kako treba poslije Vimbldona, tako da nisam mogao da nastavim", počeo je Federer da objašnjava.

8.8.1981. Rodžer Federer
Izvor: Profimedia

"Trenutno sam u procesu od tri dijela. Prvi je cijela rehabilitacija, vratiti se na noge. Poslije toga ide ponovo učenje da hodam i jačanje noge. Tek sam sada u fazi kad mogu da razmišljam o mom povratku. Imao sam odličan snimak magnetne rezonance prije nekoliko sedmica, što me čini jako pozitivnim."

Ipak, upitan detaljnije o mogućem datumu povratka, Švajcarac je verovatno rastužio mnoge svoje navijače.

"Sigurno će to potrajati. Recimo, kraj ljeta, početak jeseni je period kada ciljam da se vratim", zaključio je Rodžer Federer. Kako je svoj posljednji meč odigrao na Vimbldonu 2021, to znači da će njegova pauza biti duža od godinu dana i da će propustiti ovogodišnji grend slem u Londonu.

Imajući u vidu da će u avgustu proslaviti 41. rođendan, mnogi će se sada pitati da li će Federer u ljeto 2023. biti još uvijek u tenisu da nastupi posljednji put na Vimbldonu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC