• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan može na Jadran, ostali...

Bord vaterpolo Jadranske lige u Rijeci dao "zeleno svjetlo" srpskom šampionu da od naredne sezone igra u tom regionalnom takmičenju, ali ne i Vojvodina i Crvena zvezda.

 VATERPOLO: Partizan može na Jadran, ostali... Izvor: MONDO

Najbolji vaterpolo na svijetu igra se od Triglava do Vardara. Tu nema nikakve dileme, uostalom o tome svjedoče i rezultati sa velikih međunarodnih takmičenja posljednjih godina, pa i decenija.

Regionalna Jadranska liga donijela je dobro hrvatskim i crnogorskim klubovima. Partizan je takođe želio da bude učesnik te lige, ali do sada nije postojala volja da to i postane stvarnost. Do sada...

Naime, Bord Jadranske lige sastančio je u nedjelju u Rijeci i odlučio: Partizan od naredne sezone mođe u Jadransku ligu!

Dakle, poslije Crnogoraca i Hrvati su digli ruku za klub sa Banjice.

Međutim, Vaterpolo savez Srbije želio je da u Jadranskoj ligi od naredne sezone igraju i Vojvodina i Crvena zvezda. Taj prijedlog nije prošao. Odnosno, Vojvodina i Crvena zvezda su na čekanju i mogli bi da budu učesnici regionalnog takmičenja od sezone 2012/13.

Razlog za to je pretrpan klupski i reprezentativni kalendar.

"Mislim da je preovladao sportski razum. Jedan klub...ne mijenja mnogo, ali tri su u ovom trenutku - previše. Moram da kažem i da vrata za ostala dva kluba iz Srbije ostaju otvorena. O tome da neko ne želi tri ekipe iz Srbije nema ni govora", izjavio je listu "Sport" direktor takmičenja Jadranske lige, legendarni Milivoj Bebić.

Sada se očekuje odgovor Partizana i Vaterpolo saveza Srbije. Partizan se dugo borio da uđe u Jadransku ligu, kada je odbijen, kakvo-takvo rješenje pronašao je u Evrointer ligi sa mađarskim i slovačkim ekipama...

Ipak, utakmice sa najjačim protivnicima u regionu kakvi su dubrovački Jug, riječko Primorje, zagrebačka Mladost, kotorski Primorac i Jadran iz Herceg Novog, koji je, uzgred, odbranio titulu prvaka na Jadranu, bile bi od višestrukog značaja za klub sa Banjice.

Predsjednik Partizana Aleksandar Šoštar izjavio je da odluka Borda Jadranske lige pokazuje da srpski vaterpolo i Partizan imaju težinu.

"Dugo smo se zalagali za Jadransku ligu, poslije smo napravili Evrointer ligu...vidjećemo kako ćemo dalje. Konačno, ne smijemo da zaboravimo Vojvodinu i Crvenu zvezdu ni u jednom trenutku", rekao je Šoštar "Sportskom žurnalu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC