• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Četiri najbolja mjeseca u životu

"Znam da sam imao najbolji start sezone, to ne dolazi u pitanje. Ali, ovo je samo start sezone...", uzdržan je Novak poslije novog trijumfa ove godine.

 Đoković: Četiri najbolja mjeseca u životu Izvor: MONDO

ATP konkurencija moraće da sačeka početak sezone na šljaci kako bi pobijedila Novaka Đokovića u 2011. godini.

Na betonu, ostalim teniserima to za sada nije pošlo za rukom.

Rijetko viđenu seriju pobjeda, Đoković je počeo početkom decembra prošle godine u finalu Dejvis kupa i do nedjelje, 3. aprila, nanizao je 26 trijumfa i osvojio Dejvis kup, Australijan Open, Dubai, Indijan Vels i Majami.

U nedjelju, u finalu Majamija, Đoković je pobijedio Nadala rezultatom 4:6, 6:3, 7:6 (7:4).

"Kao što sam rekao na terenu, ovo je bilo jedno od najneizvjesnijih i najtežih finala koje sam ikada odigrao", rekao je Đoković poslije meča i dodao:

"Mislim da smo prikazali veoma visok nivo tenisa. Vjerujem da su svi uživali, čak i mi koji smo igrali... Bilo je blizu, do posljednje razmjene i zaista nismo znali ko će pobijediti", opisao je Đoković tenisku "ljepoticu sezone" za sada.

Prvi i drugi na svijetu na kraju su se propisno izmorili, pauze među poenima bile su sve duže, a dugo, dugo vremena niko nije vidio Nadala da poslije izgubljenog poena odlazi do djevojčice koja mu drži peškir i savija se u struku da dođe do daha. Čini se da je Novak poslije dugo vremena, možda i prvi put u životu, djelovao fizički spremnije i jače od snažnog Španca.

Da li je to znak da je vrijeme za prvo mjesto na svijetu?

"Mislim da je još rano za priču o tom prvom mjestu na svijetu. I dalje je prilično velika razlika... Rafa je definitivno najbolji igrač svijeta trenutno", rekao je Đoković i priznao da će dati sve od sebe da u najskorije vrijeme ostvari dječački san.

"Ako želim da ostvarim taj cilj, prvo mjesto na ATP turu, moram da konstantno da igram dobro i to tokom cijele godine. A, svi znamo da je sezona šljake njegov (Nadalov) omiljeni period godine i da tu igra najbolji tenis", svjestan je Đoković da će Nadal ipak biti blagi favorit na turnirima koji slijede.

Nadal do Vimbldona brani 7.000 ATP bodova! A, razlika između prvog i drugog je trenutno nešto veća od 3.000 bodova...

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU IZ MAJAMIJA

Đoković i Nadal igrali su pred 14.625 navijača na Stadionu, a obojica su imala snažnu podršku sa tribina. Na kraju radovali su se Novakovi fanovi, koji su zajedno sa svojim junakom proslavili 22. titulu u karijeri, a sedmi Masters.

Gdje ste našli sve te Srbe?

"Koje?", odgovorio je Đoković novinarima u Majamiju.

Gdje ste pronašli sve te Srbe koji su ludo navijali za vas?, pojasnio je novinar.

"Nisam ja njih pronašao, valjda su oni našli mene", odgovorio je Đoković na jedno od najglupljih pitanja u životu, vjerovatno.

Međutim, novinar je nastavio da se čudi brojem naših sunarodnika na tribinama: "Da li vas je to iznenadilo?"

"Da, naravno... Svaka podrška je dobro došla u finalu turnira, naročito kada igrate ovako neizvjestan meč. Mislim da je atmosfera bila nevjerovatna..."

"Izgleda da ste na kraju bili malo umorni?", prekinuo je jedan od novinara Đokovićev odgovor.

"Nisam završio odgovor, ali ok", primijetio je Novak.

"Izvinite", čulo se s druge strane.

"OK, možete sada da me pitate", nadovezao se srpski teniser.

Izgledalo je kao da ste bili umorni na kraju meča. Često ste gledali prema svom boksu.

"Vidite, bilo je napeto. Znate, ja sam emotivna osoba i pokazujem svoje emocije. To je dio mene, tako da često komuniciram sa svojim boksom na neki način", objasnio je Đoković da mu je u teškim trenucima bitno da pogledom pronađe trenera Marjana Vajdu i ostale članove tima.

Novak misli da oni ne mogu mnogo da mu pomognu u tom trenutku, ali da mu to pomaže da izbaci frustraciju iz sebe.

"Vidite, svaki poen koji smo odigrali, naročito u trećem setu, bio je veoma neizvjestan. Imao sam mnogo šansi na njegov servis u trećem setu i on na moj. Zato je zaista srećna okolnost izaći kao pobjednik iz ovog meča. Zbog ovakvih mečeva se bavite tenisom. I na kraju, ne i najmanje važno, igrati tri i po sata protiv najboljeg na svijetu, znate... To je za mene nevjerovatan podvig. Veoma sam ponosan na to što sam uradio danas", pojasnio je Đoković koliko je bilo teško uopšte stajati na terenu.

Da li ste primijetili da ste u jednom trenutku bili dva poena daleko od poraza?

"Nisam mislio o tome, već samo o narednom poenu. U tim trenucima razmišljam samo kako da napravim strategiju za sljedeći poen, jer samo tako možete da pobijedite. Nisam gledao dalje od toga", rekao je Đoković.

Ove sezone ste pobijedili Rodžera Federera tri puta, a Rafaela Nadala dva puta. Da li se zbog toga osjećate kao najbolji na svijetu?

"Znam da sam imao najbolji start sezone, to ne dolazi u pitanje. Ovo su četiri najbolja mjeseca u mom životu. Ali, ovo je samo start sezone... Ipak, sve ovo daće mi mnogo samopouzdanja kada počne sezona na šljaci", uzdržan je Đoković, svjestan da će o sebi pričati kao najboljem na svijetu tek kada to zaista postane.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC