• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Sada sve zavisi od mene

"Ne osjećam da mi Novak diše za vratom, ali... Mislim da će stvari zavisiti i od toga kako ja budem igrao na šljaci", rekao je Rafael Nadal.

 Nadal: Sada sve zavisi od mene Izvor: MONDO

Rafa Nadal morao je da čestita Novaku Đokoviću drugi put u posljednjih dve nedjelje pobjedu u finalu. Poslije Indijan Velsa, srpski teniser nadigrao je Španca i u Majamiju, zabilježivši 25 pobjeda u nizu u 2011. godini.

Prvi teniser svijeta priznao je da Novak igra perfektno, najbolji tenis u karijeri.

"Imao sam prilike za trijumf u posljednja dva finala, ovoga puta bio sam veoma blizu kod vođstva 6:5, 15-30 u trećem setu. Ali, kada igrate protiv igrača kao što je Nole, prva stvar je da je on veoma dobar, a druga stvar je da igra sa ogromnim samopouzdanjem. Kada pobjeđujete u nizu, onda je lakše da nastavite u tom ritmu, odnosno manje teško da to uradite", rekao je Nadal.

On je istakao da je najviše bio impresiran Novakovom mentalnom snagom.

"U svakom trenutku je bio usresređen na igru. Bio je fokusiran, pun samopouzdanja i igrao je odlično. Sve ovo što je uradio tokom ove sezone je nevjerovatno. Osvojio je četiri velika turnira u nizu i to je stvarno veliki uspjeh. On je veliki šampion i zaista mu želim sve najbolje u nastavku sezone. Vidjećemo šta će uraditi", dodao je Španac.



Majorčanin je priznao da je čak i za njega bilo veoma vruće tokom meča, ali da to nije omelo njegovog rivala.

"Nisam iznenađen kako je Novak igrao, jer je i fizički sjajno pripremljen. Da nije tako ne bi pobjeđivao na svim turnirima prethodnih mjeseci. Veoma je zdrav i može da stigne svaku loptu i onda se čini da je manje umoran. Može mnogo da trči, igra duge poene i opet da nastavi da trči. Najednostavnije rečeno, on je zaista dobar igrač".

Rafa je rekao da ne osjeća pritisak sa Novakove strane kada je u pitanju prvo mjesto na ATP listi, ali da je normalno da želi da dođe do te pozicije.

"Ne osjećam da mi diše za vratom, ali sve što je uradio ove sezone govori da želi da stigne do vrha. Sasvim logična stvar je da će u narednih mjesec, dva pokušati da preuzme mjesto na kojem sam ja, ali mislim da će stvari zavisiti i od toga kako ja budem igrao na šljaci".

On je istakao da uvijek želi i igra na pobjedu, ali da nema vremena da tuguje, jer je generalno zadovoljan američkom turnejom.

"Nisam servirao dovoljno dobro kako znam, istina bilo je to bolje nego u Indijan Velsu, ali nedovoljno kakao bi lakše osvajao poene. Ipak, bio sam u igri do posljednjeg poena i volim takve mečeve, neizvjesne do kraja, ali naravno i da pobjeđujem u njima, a ne da gubim. Ali iz svega čovjek uči... To je sve sport - nekad pobjeđuješ, nekad gubiš. Generalno, imao sam sam odličnu sezonu na tvrdoj podlozi, igrao sam dva finala i sada sam spreman za šljaku", naglasio je najbolji igrač svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC