• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić se za Olimpijadu priprema u Srbiji

Najbolji srpski plivač konačno će se za jedno veliko takmičenje pripremati u svojoj zemlji.

 Čavić se za Olimpijadu priprema u Srbiji Izvor: MONDO

Čavić i ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković potpisali su ugovor o stipendiranju do Olimpijskih igara 2012. godine

Srpski as će dobijati 60.000 dinara mjesečne stipendije, a za pripreme od Ministarstva 8.000.000 dinara i od Olimpijskog komiteta Srbije još 2.600.000 dinara.

"Projekat 'Medalja 2012' pomoći će Miloradu da se priprema bez briga, i materijalnog opterećenja. Ovim činom smo sa strategije prešli na djela. Na ovaj način će naš plivač da pozicionira srpski sport u inostranstvu i na domaćem terenu", rekla je ministarka i dodala da će na ovakvu pomoć sportisti moći "trajno da računaju".

Ministarka je objasnila da "Milorad ne donosi samo rezultate, već i znanje u Srbiju, tehnologiju, stručnost", što je dodatna vrijednost.

"To je investicija u budućnost", zaključila je Samardžić Marković.

Čavić se zahvalio na podršci Ministarstvu i istakao da će prvi put u svojoj karijeri moći da se priprema u svojoj državi i da mu mnogo znači što će sve vrijeme imati "svoj narod iza sebe, svoje ljekare i terapeute".

"Jedna je stvar kada tržim od Italijana pomoć i podršku, drugu je kada sam sa Amerima. Biti u Srbiji meni mnogo znači. Nije laka stvar pripremati se, ne samo fizički, nego i zbog psihičkog opterećenja. Znam da će mi biti mnogo lakše u Srbiji, uz porodicu i prijatelje", istakao je Čavić.

On je dodao da se osjeća fenomenalno poslije oporavka od operacije leđa, koja je krajem jula obavljena u Minhenu.

"Plivao sam prošle nedjelje na treningu 100 metara delfin i imao sam odličan rezultat. Pokušaću da osvojim medalju na Svjetskom prvenstvu u Šangaju, ali ne znam šta ću uraditi. Sigurno ću biti spreman za medalju na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Čavić.

On će se pripremati na bazenu sportskog centra "25. maj", gdje bi uskoro trebalo da se završi renoviranje.

"Očekujem da ću tamo početi da plivam krajem maja ili početkom juna. Dio plana je da dovodimo najbolje trenere i plivače svijeta i da naši takmičari mogu da ih gledaju i uče od njih. Mozda će se u budućnosti srpsko plivanje približiti svjetskom", rekao je Čavić.

(Beta, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC