• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vrijeme da se uči srpski"

"Ovo je vjerovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina", piše "Vašington post".

 "Vrijeme da se uči srpski" Izvor: MONDO

Američki dnevni list "Vašington post" hvali danas igru najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića poručujući da je "vrijeme da svijet počne da uči da pravilno izgovara njegovo ime".

"Ovo je vjerovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina koji je posljednjih nekoliko mjeseci protutnjao kroz svjetski bijeli sport, izbacujući teniske legende, osvajajući titule i vezujući nevjerovatnu seriju od 26 uzastopnih pobjeda", ističe "Vašington post".

"Da li ste ga već zapazili? U nedjelju u finalu Majmija savladao je svjetski reket broj jedan Rafaela Nadala, osvojivši četvrtu titulu zaredom ove sezone", konstatuje autor teksta.

"Vašington post" ističe da je Đoković, "kojeg smo ranijih godina viđali situacijama u kojima se bukvalno borio za dah i prekidao mečeve zbog problema sa disanjem, sada izrastao u mentalno jakog i fizički izdržljivog tenisera".

Tiražni ameri;ki dnevnik opisao je posljednje trenutke meča u Majamiju, ističući da je "teniser koji je bio poznat kao saljivdžija i imitator iznenada postao ozbiljan rival dvojici tenisera koji su u posljednjoj deceniji bili neprikosnoveni".

"San Francisko kronikl" ističe da je Đoković pobjedom nad Nadalom u finalu Majamija "nastavio savršeni niz".

Američka sportska televizijskla stanica ESPN konstatuje da je Đoković učinio "možda nemoguće".

"Đoković je poslije tri sata i 21 minuta igre po užasnoj vrućini i velikoj vlažnosti vazduha uspio da savlada Nadala, 'pravu zvijer' u kondicionom smislu", komentariše se u tekstu ESPN.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC