• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Rađa za sada ostaje selektor BiH

Iako je sjednica IO Rukometnog saveza BiH dugo najavljivana kao ključna za selektora Vojsilava Rađu, na njoj se nije dogodilo ništa senzacionalno.

 RUKOMET: Rađa za sada ostaje selektor BiH Izvor: MONDO

Pojedini članovi Izvršnog odbora RS BiH najavljivali su da će predložiti smjenu selektora zbog bruke u dva meča sa Estoncima, ali je zaključeno da prvo o tome treba da raspravlja Stručna komisija.

Osim o povjerenju selektoru razgovaralo se o još 11 tačaka dnevnog reda, među kojima je i kandidatura BiH za organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše 2013. godine.

"Selektor Rađa je prisustvovao sjednici Izvršnog odbora i članove ovog tijela usmeno izvijestio o svom radu u proteklom periodu. Zaključeno je da se ne donose odluke bez Stručne komisije RS BiH. Rađa u što skorijem roku treba svoj pisani izvještaj dostaviti Stručnoj komisiji, koja će potom dati prijedlog Izvršnom odboru. Tako će situacija oko selektora seniorske reprezentacije biti jasnija za dvadesetak dana kada će se održati naredna sjednica IO", rekao je Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH za "Nezavisne novine".

Tokom rasprave o kandidaturi za SP razgovaralo se o budžetu koji je potreban za organizaciju tog takmičenja. Procjenuje se da je potrebno oko 1.500.000 švajcarskih franaka.

"Postoje razni načini da se ta sredstva pronađu. Jedna od varijanti je da sve selekcije učesnice, njih 23, izuzev BiH, plaćaju smještaj čime bi se troškovi znatno smanjili. Uz to nadamo se da ćemo za jednu ovakvu manifestaciju dobiti finansijsku podršku nadležnih državnih i entitetskih institucija. Kongres Svjetske rukometne federacije, na kojem će biti donesena odluka o tome ko će biti domaćin juniorskog SP 2013, održaće se u Marakešu od 2. do 5. maja ove godine. Izvršni odbor još nije odlučio ko će biti u delegaciji BiH", završio je Karačić.

Jedna od tema bila je i završnica Kupa u obje konkurencije. Za muški finalni turnir, koji će se igrati 8. i 9. maja, kandidati za domaćinstvo su Banjaluka i Doboj. Za organizaciju ženskog turnira niko se nije prijavio, pa će Savez odrediti domaćina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC