• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal konačno izgubio - nakon agonije ostao bez titule! Amerikanac srušio Rafu, domaća publika navijala protiv njega!

Autor Dragan Šutvić

Rafael Nadal više nije nepobjediv, došao je kraj savršenom početku 2022. godine, savladao ga je Tejlor Fric. I jedan i drugi su igrali povrijeđeni...

 tejlor fric osvojio indijan vels  Izvor: Profimedia

Serija nepobedivosti Rafaela Nadala je završena. Poslije 20 uzastopnih pobjeda i savršenog starta 2022. godine je doživio prvi poraz. U finalu Indijan Velsa ga je zaustavio domaći predstavnik Tejlor Fric!

U meču za titulu je Amerikanac poslije velike borbe došao do druge titule u karijeri - 6:3, 7:6 (7:5). Bio je ovo ujedno i duel dvojice povrijeđenih igrača koji su i pored svih problema i bolova izašli na teren, pružili publici dobar meč i na kraju se radovao Tejlor.

Zanimljivo je da Fric nije pobijedio samo Nadala, već i publiku. Iako se igralo u Americi, navijači su bili na strani Španca. Veći dio publike je navijao za Rafu, tako da je Tejlor na kraju ostvario više od jedne pobjede na samom terenu. Uz to je igrao sa povrijeđenim skočnim zglobom.

"Ne mogu da vam opišem koliko je uopšte bilo teško da odlučim da igram. Bio je to najgori bol u mom životu. Nisam siguran ni kako sam izašao na teren. Na treningu sam napravio par promjena pravca i počeo sam da vrištim od bolova. Imao sam razne tretmane pijre meča, radili smo dosta stvari, kada sam na kraju konačno izašao na teren u finalu nisam osjećao bol. Gubio sam mečeve tokom karijere protiv onih najboljih, da biste došli do pehara morate da pobijedite najbolje, nadam se da će Rafa biti dobro", rekao je Fric poslije trijumfa dok je jedva suzdržavao suze radosnice.

Katastrofalno je Rafa započeo meč, odmah je pretrpio dva brejka i na semaforu je stajalo 4:0 u korist Amerikanca. Tek tada je dobio priv gem na svoj servis, što je učinio i Fric, a da nešto nije u redu sa španskim igračem moglo je da se vidi. Uzeo je tablete protiv bolova, pa je tražio ljekarski tim da dođe na teren. Set se, očekivano, završio vođstvom domaćeg predstavnika iako je Nadal vratio jedan brejk (6:3).

U pauzi između dva seta je otišao u svlačionicu. Sudija Karlos Bernardeš je komunicirao sa ljekarima, dobio je potvrdi da će Španac uzeti medicinski tajm-aut. Kada je izlazio sa terena držao se u predjelu grudi i imao je bolnu grimasu. Imao je sličan problem i u polufinalnom duelu sa sunarodnikom Alkarazom.

Poslije kratke pauze se vratio na teren i nastavio meč. Set je započeo savršeno, oduzeo je servis Fricu i poveo, ali je američki igrač ekspresno uzvratio. Bila je to najava drame, a Rafa je u pauzama između neparnih gemova tražio ulazak fizioterapeuta i masaže. Nije imao pravo na novi medicinski tajm-aut, ali je koristio pomoć u vidu masaža...

Propustio je španski as brejk šanse, pa je duel otišao u taj-brejk. Tamo je viđen pravi rolerkoster. Fric je bolje krenuo (3:1), Rafa je preokrenuo (4:5) i onda je u poenu koji je mogao da mu donese set loptu jedan lak forhend poslao daleko u aut, Tejlor je iskoristio taj poklon, napravio još jedan brejk, pa onda je i prvu meč loptu materijalizovao.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC