• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizan - Zvezda za titulu!

Butulija: "Partizan nije umoran, Čelendž kup je nerespektibaln". Brković: "Sad igramo Čelendž kup, uskoro Ligu šampiona".

 RUKOMET: Partizan - Zvezda za titulu! Izvor: MONDO

U tekućoj nedjelji sve vrvi od duela sportista dva najveća sportska društva u Srbiji - Partizana i Crvene zvezde.

Poslije košarkaša i fudbalera, u subotu će na megdan i vaterpolisti i rukometaši.

Na stadionu Partizana održana je zajednička konferencija za novinare predstavnika dva rukometna kluba, koji "vječiti derbi" očekuju u različitim pozicijama, ali sa istom željom - pobjeda!

Bilo je i "peckanja", pa je tako trener Zvezde Igor Butulija primjetio da Partizan ne treba da se "vadi" na umor od igranja u Čelendž kupu, a trener crno-bijelih mu je odgovorio da će crno-bijeli uskoro igrati u Ligi šampiona.

Partizan je prvi na tabeli Superlige sa 40 bodova iz 21 utakmice, dok je Zvezda druga sa 36 bodova, ali i utakmicom više.

Ishod "vječiti derbi", dakle, može, ali i ne mora da odluči prvenstvo.

Trener rukometaša Zvezde Igor Butulija imao je, sebi svojstvenu opservaciju, pred duel sa crno-bijelima. Rekao je da će "vječiti derbi"izgubiti smisao ako rukovodstvo lige ne vrati oduzeta dva boda crveno-bijelima.

"U slučaju da nam ne vrate nepravedno otete bodove, rezultat derbija neće biti važan nikome. Utakmica sa Partizanom pretvoriće se u promociju njihove šampionske titule u čemu ja ne želim da učestvujem", istakao je Butulija.

Rukovodstvo lige nedavno je Zvezdi oduzelo dva boda zbog finansijskih dugovanja pojedinim igračima, a crveno-bijeli su podnijeli žalbu na ovu odluku.

Napomenuvši da nimalo ne omalovažava rezultate Partizanovog tima ove sezone, mladi stručnjak je podsjetio da kao selektor juniroske reprezentacije Srbije trenira "pet ili šest" prvotimaca crno-bijelih.

"Moj zadatak je, između ostalih, da se oni pravilno razvijaju i postano što bolji igrači. Partizan ima, bez sumnje, veoma kvalitetan tim i on je po mom mišljenju favorit u derbiju", smatra Butulija i napominje da je za njega srpsko prvenstvo "neregularno ako se plasman na tabeli ne određuje na terenu".

On je podsjetio da su predstavnici Crvene zvezde u rukometnim forumima na početku sezone predlagali da se šampionat završava sistemom plej-ofa tvrdeći da bi time "rukomet mnogo dobio na planu popularizacije".

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ne prihvata tezu da su rukometaši Partizana umorni od brojnih obaveza i plasmana u polufinale Čelendž kupa.

"Radi se o ne baš respektabilnom takmičenju u kojem ne učestvuju klubovi iz najkvalitetnijih liga. Priče o umoru i istrošenosti ne prihvatam", rekao je Butulija.

Njegov kolega iz Partizana, Aleksandar Brković odgovorio mu je da je cilj crno-bijelih da uskoro zaigraju i u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi, Ligi šampiona.

"Mi se borimo i trudimo da pobijedimo u svim utakmicama. Trenutno smo na tom nivou da možemo da igramo Čelindž kup, a cilj nam je da jednog dana igramo Ligu šampiona", rekao je Brković.

Dok se Butulija osvrnuo na "regularnost" takmičenja, njegov kolega trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković istakao je duel sa Zvezdom njegova ekipa shvata maksimalno ozbiljno "kao da je u pitanju finale plej-ofa domaćeg šampionata".

Brković je napomenuo da se Partizanov najveći rival ovih dana suočava sa dosta problema, ali je poručio da u redovima lidera na tabeli prvenstva Srbije "ne smije da dođe do opuštanja."

"Znamo od ranije da je 'ranjeni lav' najopasniji i zato moramo da budemo maksimalno oprezni. Vjerujem u pobjedu koja bi nas približila osvajanju titule prvaka", rekao je Brković.

Mladi stručnjak tvrdi da vjeruje u igrače, navijače i sve strukture u klubu i nada se da će se nakon derbija sa Zvezdom rukometaši Partizana približiti tituli državnog šampiona.

On će, po svemu sudeći, moći da računa na iskusnog Bojana Butuliju koji se oporavio od povrede, dok je situacija sa Savom Mešterom za sada neizvjesna.

"Mešter je sinoć trenirao, ali dalje je na terapijama. Za sada nije siguran njegov nastup u derbiju", naveo je Brković, koji priznaje da su njegovi izabranici umorni od zgusnutog rasporeda odigravanja utakmica.

Golman Partizana Stahinja Milić nije želeo da obeća pobjedu navijačima, ali jeste "maksimalnu borbenost i požrtvovanost na terenu".

"Pozivam navijače da nam pruže podršku i isprate ovako značajan duel kako dolikuje", naglasio je Milić.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se, u okviru 23. kola prvenstva Srbije, u subotu od 18 časova na "Banjici".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC