• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Srbija je teniska velesila

Selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović bio je gost Banjaluke.

 Obradović: Srbija je teniska velesila Izvor: MONDO

Selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović boravio je u Banjlauci gdje je bio gost Bojana Vujića, odnosno TK Borac i predsjdnika RS Milorada Dodika. Srbiju u meču četvrtfinala Dejvis Kupa očekuje meč protiv Švedske.

"Švedska je vrlo ozbiljan protivnik, a igramo u nezgodnom dijelu godine kada se igraju dva grend slema i igrači će biti veoma umorni. Prije svih tu mislim na Novaka Đokovića za kojeg znamo koliko mu je tijesan kalendar. Uspjeli smo da ga odmorimo u meču sa Indijom i ostvarimo pobjedu protiv ekipe koja je bila mnogo težak rival. Dobro je da je Novak motivisan da igra za reprezentaciju i da to njemu daje posebnu energiju. Mislim da su Šveđani u prednosti što se tiče domaćeg terena i publike, dok s druge strane čini mi se da izbor igrača kod njih nije toliki koliko je kod nas. Uz Novaka imamo Viktora, Janka i Nenada kao i još nekoliko igrača koji su spremni da igraju. Prije svih moram da pohvalim i Iliju Bozoljca, Nikolu Ćirića i mladog Dušana Lajovića tako da se taj spisak sve više širi; izjavio je Obradović, koji je u Banjaluku došao da dogovori saradnju banjalučkih i beogradskih klubova.Pomoć u realizaciji ideje obećao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

" Zahvalio bih predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na prijemu i mom dugogodišnjem prijatelju i saradniku Bojanu Vujiću. Sa predsjednikom smo razgovarali o našim projektima koji su vezani za saradnju Beograda i Banjaluke i on nam je obećao pomoći. Ovo je samo početak onoga što će se dešavati, a to je saradnja na svim poljima između Srbije i Srpske to jest Beograda i Banjaluke. Dogovorili smo se i oko preciznih stvari vezanih za razmjenu igrača i sparing mečeve i očekujem da u idućih 30 dana napravimo i prve akcije", rekao je Obradović, koji  smatra da je Srbija trenutno svjetska velesila kada je u pitanju tenis.

"Čini mi se da postoji neka energija koju nam je dala reprezentacija velikom pobjedom kojom smo postali prvaci svijeta. S druge strane Novak bilježi izuzetne rezultate, ali ne treba zanemariti i Viktora Troickog i Janka Tipsarevića koji su u samom vrhu. Tu su naravno Ana i Jelena i znam da smo jedna od retkih zemalja koje imaju igrača i igračicu u prvih deset na svijetu i to pokazuje kolika smo teniska i svjetska velesila", kazao je Obradović, koji se nada se da će i Fed Kup reprezentacija krenuti njihovim stopama.

"Drago mi je što mi utičemo na teniserke da što češće nastupaju za reprezentaciju, a prije svih tu mislim na Jelenu i Anu. Mislim da one imaju dovoljno razvijen patriotizam u sebi i da će sigurno uraditi ono što su uradili i moji igrači te da je to samo pitanje trenutka. Pred nama je olimpijska godina gdje one treba da igraju za reprezentaciju i da obezbijede učešće na Olimpijskim igrama. Siguran sam da će njih dvije igrati sada u Slovačkoj i da naprave rezultat kakav smo mi napravili u Dejvis kupu", završio je Obradović. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC