• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizanu derbi i titula!

Partizan pobijedio Zvezdu na Banjici i praktično riješio borbu za titulu šampiona Srbije.

 RUKOMET: Partizanu derbi i titula! Izvor: MONDO

Rukometnom dijelu Partizanove porodice smiješi se osma titula šampiona države!

Samo čudo bi moglo da spriječi crno-bijele da na kraju sezone ne osvoje prvo mjesto. Partizan je u derbiju 22. kola pobijedio Crvenu zvezdu 25:23 (12:10) i vječitom rivalu pobjegao na čak šest bodova, što je u ligi kakva je srpska kapitalna prednost. Partizan na sve to ima i meč manje.

Crno i crveno-bijeli po prikazanom na terenu nisu pokazali da je riječ o dvije najbolje ekipe Srbije. Utakmica je obilovala tehničkim greškama i nervozom na obje strane, koja je izraženija bila kod rukometaša Zvezde. Svoj šou imao je i Igor Butulija...

Partizan je vrlo dobro otvorio utakmicu. Crno-bijeli su lako stekli prenost od 3:0, a Zvezda je tek nakon pet i po minuta igre preko kapitena Srđana Trivundže postigla prvi gol na meču.

Lider Superlige kontrolisao je utakmicu. Nemanja Ilić u osmom minutu ne koristi sedmerac, tačnije drugi golman Zvezde Ivanišević dobro reaguje i sprečava Partizan da se odlijepi na plus pet.

Uslijedila je nešto bolja igra crveno-bijelih, koji su u tom periodu imali tri puta igrača više, ali sve što su uspjeli da urade je da smanje na 5:3 golom Pešića.

Ipak, Partizan opet dolazi do igre, tome su komovali i gosti koji nisu iskoristili nekoliko vrlo povoljnih prilika. Golom Ivana Dimitrijevića u 20. minutu crno-bijeli stižu do maksimalnih 11:6 u prvom poluvremenu.

Međutim, nakon tog gola Partizan ostaje sa samo četvoricom na parketu što protivnik koristi i potpuno se vraća u meč. Serijom od 5:0 puleni Igora Butulije stižu do izjednačenja u 28. minutu.

Poslije dužeg perioda bez realizacije, domaćin postiže još dva gola i prvi deo meča rješava u svoju korist - 13:11. Zanimljivo da je Partizan u prvom poluvremenu imao pet isključenja, Zvezda nijedno! Gosti su u prvih 30 minuta imali čak 19 izgubljenih lopti.

Golovima Pešića i Nenada Maksića počelo je drugo poluvrijeme. A, ono što je obilježilo ovaj dio igre su brojne greške na obje strane, fantastičen odbrane golmana Zvezde Bojana Ljubišića i Igor Butulija.

Trener Zvezde konstantno je protestvovao, pa je zbog toga često tokom drugom dijela morao da interveniše i delegat meča Višekruna, koji je u jednom momentu zbog trenera crveno-bijelih prekinuo utakmicu i pozvao sudije da ga opomenu.

Partizan je poslije 10 minuta igre u drugom dijelu vodio 18:15. Međutim, Zvezda nije posustajala i konstantno je disala za vrat vječitom rivalu. Uspjeli su gosti da priđu na gol zaostatka i to u trenutku kada je Partizan prvi put na meču (45. minut) imao igrača više. Loptu je presekao Ristić i iz kontre smanjio na 19:18.

Tim iz Ljutice Bogdana ubrzo je ostao i sa četvoricom na parketu, ali Partizan to nije znao da iskoristi, jer je protiv sebe imao fenomenalnog Ljubišića.

U trenucima kada se meč lomio Butulija je nepotrebno zbog protesta zaradio dva minuta, pa je samim tim njegov tim ostao na cjedilu dok je Partizan imao dva gola prednosti. Domaćin to nije znao da iskoristi, dozvolio je Zvezdi da postigne gol i da izjednači snage na terenu dva minuta prije kraja.

Zvezda je imala napad za izjednačenje, ali su se crveno-bijeli spetljali. Rukometaši Partizana cepelinom su u posljednjim sekundama stavili tačku na meč i vjerovatno borbu za titulu - 25:23!

Uslijedilo je šampionsko slavlje sa najvatrenijim navijačima, kojih je na Banjici bilo oko 2.000.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC