• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljković: Turci troše mnogo, ali pogrešno

Najboljem srpskom odbojkašu ne prijaju način rada i sistem vrijednosti u turskom sportu, pa želi da napusti Fenerbahče, sa kojim ima ugovor do ljeta 2012.

 Miljković: Turci troše mnogo, ali pogrešno Izvor: MONDO

Ivan Miljković posljednjih godina se konstantno selio sa zapada na istok - iz Italije u Grčku, iz Grčke u Tursku (sa kratkim izletom u Katar!), ali ovog ljeta planira da krene u suprotnom smjeru.

Tridesetjednogodišnji as igra prvu sezonu u dresu istanbulskog Fenerbahčea, za koju se nada da će mu biti i posljednja. Zašto, objasnio je u intervjuu dnevnom listu "Sport"...

"Još u januaru sam izrazio želju da napustim klub, zbog raznih problema unutar i van njega. Tačno je da imam nekoliko ponuda iz Italije i razmotriću ih po završetku sezone", kaže Miljković.

Kako stoje stvari u Turskoj?

"Ovdje si dužan da za dobru platu igraš onako kako je neko vidio na televiziji da to radiš, ali trener, ekipa, rad i organizacija sa tim nemaju ništa. Veliki novac ne troši se na usavršavanje i učenje od nekoga ko zna ili ima veće iskustvo, nego na takmičenje sa drugim klubom".

"Kada bi titula mogla da se kupi, niko ne bi rekao: 'Čekajte, pa to se ne kupuje, to se osvaja'. Svi bi pitali: 'Koliko to košta?' Zato turski klubovi nemaju uspjeha u Evropi", objasnio je "Ivan Grozni".

Što se tiče srpske reprezentacije, koja je ljetos definitivno ostala bez Nikole Grbića, Miljković će ostati vođa na Evropskom prvenstvu u Austriji i Poljskoj.

Komercijalno takmičenje, kao što je Svjetska liga, odavno za njega ne predstavlja izazov.

"Mislim da sam poslije 12 godina igranja zadovoljio i sebe i sve ljubitelje odbojke. Prepustiću Svjetsku ligu igračima kojima su potrebne međunarodne utakmice. Za mlade odbojkaše je to uvijek sjajna prilika", podsjeća Miljković da su Srbi kroz Svjetsku ligu dobili važne "šrafove" u nacionalnom timu - Stankovića, Podraščanina, Starovića...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC