• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VN MALEZIJE: Nezadrživi Fetel!

Svjetski šampion slavio i na drugoj trci šampionata 2011, što mu je četvrti trijumf zaredom. Baton drugi, Hajdfeld treći, neuspjesi Alonsa i Hamiltona.

 VN MALEZIJE: Nezadrživi Fetel! Izvor: MONDO

Sebastijan Fetel impresivno je krenuo u odbranu titule svjetskog prvaka!

Poslije pobjede u Melburnu, na otvaranju sezone, u nedjelju je sa lakoćom slavio i na trci za Veliku nagradu Malezije u Kuala Lumpuru.

Ako se računa finiš prethodne sezone, njemački vozač nalazi se u seriji od četiri pobjede, odnosno pet na posljednjih šest trka!

Vozač Red Bula ima maksimalnih 50 bodova i lijepu prednost u generalnom plasmanu, ispred Meklarenovog dvojca Dženson Baton (26) - Luis Hamilton (24). Fetelov timski kolega Mark Veber sakupio je 22, a Fernando Alonso (Ferari) 20 bodova.

Fetel je na Sepangu, gdje je pobijedio i prošle sezone, startovao sa pol-pozicije i njegovo vođstvo nije bilo ugroženo praktično ni u jednom trenutku.

Nik Hajdfeld na startu se sa šeste pozicije probio na drugu i tako najavio loš dan Hamiltona. Britanac je do sredine trke bio relativno blizu lidera, ali je Fetel onda dodao gas i za tili čas duplirao prednost, sa četiri na osam sekundi.

Za razliku od Vebera, koji je od samog početka imao problema sa bolidom, Fetel je taktički odvezao maestralno i "pokrio" se sa tri odlaska u boks na zamjenu guma.

Red Bul mu čak nije dozvolio da koristi čuveni KERS sistem, koji omogućava dodatno ubrzanje na pravcima, ne želeći da remeti ono što je iz kruga u krug djelovalo kao rutinski put do pobjede.

Što se tiče Vebera, on je na kraju dobro prošao, osvojivši četvrto mjesto iza Batona i Hajdfelda, dok su Alonso i Hamilton završili tek na šestoj, odnosno sedmoj poziciji.

Alonso je 11 krugova prije kraja napao tada trećeplasiranog Hamiltona, ali je u krivini svojim prednjim krilom udario zadnji desni točak Meklarenovog bolida... To je bio trenutak u kojem su se nade oba vozača u dobar plasman raspršile kao mjehur od sapunice.

Španac je odmah morao u boks na zamjenu krila, dok su Hamiltona "izdale" gume. Trku je završio ispred Kamuija Kobajašija (Zauber) i veterana Mihaela Šumahera (Mercedes GP).

Spisak osvajača bodova zaključio je škotski debitant Pol Di Resta (Fors Indija), koji je i u Australiji zauzeo desetu poziciju.

Narednog vikenda na programu je kineski Gran pri, na stazi u Šangaju.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC