• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Tipsarević izgubio maraton

Tipsarević izgubio od Lopesa i završio takmičenje u Monte Karlu.

 MONTE KARLO: Tipsarević izgubio maraton Izvor: MONDO

Janko Tipsarević, jednostavno, mora da odigra dug meč i da kida živce navijačima. I da napravi ključnu grešku u najgorem mogućem trenutku.

Španac Felisijano Lopes pobijedio je srpskog tenisera 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 7:6) u 1. kolu Masters tunira u Monte Karlu, poslije 2 sata i 25 minuta.

A Srbin je imao šansu. Ključni trenutak meča dogodio se u taj-brejku odlučujućeg seta. Pri rezultatu 4:4, Tipsarević je napravio duplu servis grešku i poklonio Lopesu poen, što je Španac potom umješno iskoristio i dobio meč.

A Janko je vodio 1:0 u setovima, drugi je izgubio, da bi u trećem od 1:3, došao do 4:3...

Tipsarević je u prvom setu napravio ključni brejk u sedmom gemu, kada je poveo 4:3. Do tada je imao tri brejk šanse, ali je iskoristio četvrtu i oduzeo je servis protivniku, što se pokazalo odlučujućim za dobijanje prvog seta poslije 50 minuta igre.

U drugom setu dominacijna Španca. Lopes je poveo 2:1 u setovima, a potom oduzeo servis srpskom teniseru, da bi u narednom gemu sigurno servirao i napravio nedostižnu prednost.

Uzbudljiv je bio treći set, pun preokreta. Tipsarević je gubio 1:3, da bi potom vezao tri gema i potpuno preokrenuo stvar u svoju korist. Poveo je 4:3, potom i 5:4 i pritisak je bio na Lopesu. Španac je dobro servirao i ostao u meču, izjednačivši na 5:5.

Međutim, Tipsarević je bio vrlo siguran u narednom gemu na svoj servis i dobio ga je bez izgubljenog poena. Teret je ponovo bio na Lopesu. Ali, Španac je ponovo odgovorio pritisku.

Tipsa je taj-brejk počeo vođstvom, uz dosta sreće. Mreža je bila na njegovoj strani. Nije bilo mini brejkova sve do 4:4, a potom je Tipsarević napravio duplu servis grešku. Kakav poklon Lopesu!

Španac je potom sjajno servirao i rutinski odradio posao.

Ovo je bio peti duel Tipsarevića i Lopesa i četvrti trijumf španskog tenisera, koji će u drugom kolu turrnira u Monte Karlu igrati protiv zemljaka Davida Ferera, koji je četvrti nosilac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC