• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Partizan ide na Fajnal-for!

Srpski šampion ponovo ušao među četiri najbolje ekipe u Evropi. Nova pobjeda nad Budvom - 8:5.

 VATERPOLO (EL): Partizan ide na Fajnal-for! Izvor: MONDO

Svi putevi vode u Rim, kaže jedna izreka. Tamo će i vaterpolisti Partizana, koji su se ponovo plasirali među četiri najbolje evropske ekipe!

Partizan je u srijedu pobijedio kao gost Budvu 8:5 (4:1, 1:1, 1:2, 2:1) i sa sve četiri pobjede obezbijedio novo učešće na Fajnal-foru Evrolige.

Fajnal-for će, iako za to još nema zvanične potvrde, biti održan u Rimu (prošle godine bio je u Napulju), a tamo će igrati i dubrovački Jug, kao i, gotovo sigurno, branilac titule prvaka Evrope - italijanski Pro Reko.

Poslije ubjedljive pobjede u Beogradu u prošlom kolu (10:2), Partizan je pružio još jednu vrlu dobru igru protiv crnogorske ekipe, koja je, za razliku od meča na Banjici, bila pojačana reprezentativcima Crne Gore Denisom Šefikom i Damjanom Danilovićem.

Odbrana je ponovo bila najjači adut ekipe Igora Milanovića, pogotovo sa igračem manje (istina, u par navrata i domaćini su pogađali okvir gola), a golman Slobodan Soro je u više navrata pokazao da je u odličnoj formi.

Nošeni glasnom podrškom sa tribina bazena u Budvi, ali, prije svega, sjajnim golovima Andrije Prlainovića u prvoj četvrtini, Partizan je stekao prednost, koju je održavao većim dijelom druge i treće četvrtine.

Mnogo je bilo promašaja sa obje strane u trećoj četvrtini, da bi Budvani, preko Damjana Danilovića smanjili na 3:5. Ali, već u narednom napadu, sjajno izgrađen napad sa igračem više crno-bijelih i efektna realizacija Duška Pijetlovića za održavanje razlike od tri gola (6:3).



Uspjeli su domaći, opet sa igračem više i opet preko Danilovića da pred posljednji dio igre uđu sa dva gola minusa (4:6), da bi se, novim golom sa igračem više preko Marka Petkovića, Budvani na pet minuta prije kraja potpuno vratili u igru.

Istina, pomogli su im i Beograđani, jer su prethodno propustili nekoliko napada, a i "razbranili" su nekadašnjeg člana kluba sa Banjice - Denisa Šefika.

Nevjerovatno je šta su sve crno-bijeli promašivali i propuštali pri rezultatu 6:5, da bi Aleksandar Radović, kada je već isticalo vrijeme za napad sa novim igračem više, poslao "tempiranu bombu" ka golu Šefika i pogodio! Gol vrijedan Fajnal-fora!

Svojim novim golom, na 30-ak sekundi prije kraja meča, Miloš Ćuk je samo potvrdio plasman crno-bijelih na završni turnir Evrolige.

Do kraja takmičenja u četvrtfinalnim grupama, Partizan će 27. aprila gostovati u Dubrovniku, a u posljednjem kolu, 4. maja dočekuje Jadran.

Nije bez značaja da li će Partizan biti prvi ili drugi u grupi, jer će u zavisnosti od pozicije u grupi, imati i, uslovno rečeno, lakšeg rivala u polufinalu Evrolige.

Plasman na F4 vaterpolisti Partizana proslavili su sa Grobarima iz crnogorskih gradova. Čulo se već poznato: "Volim ga k'o oka dva...", a igrači srpskog šampiona su potom, snažno zamahujući rukama, zapjenušali bazen u Budvi!

BUDVA: Damjan Danilović 2, Vjekoslav Pasković, Milan Tičić i Marko Petković po jedan.

PARTIZAN: Andrija Prlainović i Miloš Ćuk po 2, Teodoros Hadžiteodoru, Duško Pijetlović, Milan Aleksić i Aleksandar Radović po jedan.

IGRAČ VIŠE: Budva 4/11, Partizan 3/6.

REZULTATI 4. KOLA:


GRUPA A

Budva - Partizan 5:8
Jadran HN - Jug 7:7

Tabela: Partizan 12, Jug 7, Budva 3, Jadran 1.

Parovi 5. kola (27. april): Jug - Partizan, Jadran - Budva.

GRUPA B

Mladost - Primorje 10:9
/dva gola Vanje Udovičića/

Vašaš - Pro Reko 7:9

Parovi 5. kola: Mladost - Vašaš, Primorje - Pro Reko.

Tabela: Pro Reko 12, Mladost i Primorje po 6, Vašaš 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC