• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Robredo predao Viktoru, slijedi Ferer

Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, nakon što mu je Tomi Robredo predao meč u drugom setu. U borbi za polufinale, Srbin protiv Davida Ferera.

 MONTE KARLO: Robredo predao Viktoru, slijedi Ferer Izvor: MONDO

Viktor Troicki prvi put u karijeri plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Monte Karlu. Lakše nego što je očekivao, ali svakako ne na način na koji je priželjkivao.

Tomi Robredo, zbog povrede, morao je da preda Beograđaninu duel osmine finala u Monaku, uprkos vođstvu od 1:0 u setovima. Pri rezultatu 6:3, 1:2, Robredo je bacio peškir na pod.

To je automatski značilo da će (11) Troicki u borbi za polufinale igrati protiv (4) Davida Ferera, koji je ranije u četvrtak glatko izbacio kanadsko-crnogorsku nadu, Miloša Raonića (6:1, 6:3). Protiv Ferera, koji je prošle sezone ovde igrao polufinale i izgubio od "vječnog" šampiona Rafaela Nadala, Troicki ima jako loš učinak.

U dva duela sa Špancem, odigranih 2009. godine u Montrealu, pa u prvom kolu Dejvis kupa, nije osvojio set. Prvo je bilo 6:0, 6:3 za Ferera, a potom 6:3, 6:0.

Plasmanom među osam najboljih na prvom turniru na šljaci ove sezone, Troicki je već zaradio 53.500 evra i 135 bodova, jer je iz prošle sezone branio 45 bodova za plasman u drugo kolo. Tada ga je, rezultatom 6:4, 6:3, izbacio upravo Robredo, sa kojim sada ima skor 2:2.

Između dva Monte Karla, trenutno 16. i 29. teniser na svijetu, sastajali su se na Rolan Garosu i taj duel ubjedljivo je pripao srpskom teniseru (6:4, 6:4, 6:3).

Do sada, Troicki je u Kneževini izbacio Robreda, Fabija Fonjinija iz Italije (7:6, 6:1) i Žana-Renea Lisnara (3:6, 6:2, 6:2).

U četvrtak, u osmini finala, (1) Rafael Nadal pobijedio je (13) Rišara Gaskea (6:2, 6:4), Ivan Ljubičić pobijedio je (5) Tomaša Berdiha (6:4, 6:2), a sastaju se još (2) Rodžer Federer - (15) Marin Čilić, (9) Nikolas Almagro - (7) Jirgen Melcer, (8) Gael Monfis - Federiko Žil, (6) Žil Simon - (3) Endi Marej...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC