• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sport ne pamti ovakvu kaznu - suspendovan na 324 meča!

Autor 000

Trevor Bauer je možda i završio karijeru zbog suspenzije koju mu je izrekla MLB, najjača bejzbol liga na svijetu.

 Bekzbol igrač Trevor Bauer suspendovan na 324 meča Izvor: Profimedia

Američki sportista Trevor Bauer (31), veteran u MLB ligi i Ol-star igrač iz 2018. godine dobio je jednu od najneobičnijih kazni u istoriji sporta. Ovaj igrač bejzbola je zbog dva prijavljena slučaja nasilja u porodici i seksualnog napada suspendovan na čak 324 meča!

U bejzbol terminologiji to znači da pune dvije godine neće moći da nastupa za timove iz najjače lige na svetu. Pravila su takva da timovi u MLB ligi odigraju 18 utakmica od po devet ininga tokom regularne sezone, odnosno 162 meča u sezoni.

Bauer, kojeg su Dodžersi još početkom jula prethodne godine suspendovali zbog istrage koja se vodila protiv njega, tako neće moći da kroči na teren u naredne dvije sezone, što bi moglo da ima presudan uticaj na njegovu karijeru. Iako je ne tako davno bio Ol-star igrač, on bi uskoro mogao da završi sa profesionalnim igranjem bejzbola jer je teško očekivati da će MLB timovi biti zainteresovani za čovjeka sa dosijeom koji ima tako veliku pauzu.

Inače, Bauer je u junu prethodne godine prijavljen za nasilje, a žrtva je policiji opisala napad u kojem je doživjela fizičko i seksualno zlostavljanje. Ubrzo se javila još jedna ženska osoba koja je tvrdila da je nekoliko godina ranije doživjela sličnu situaciju, što je Trevor pokušao da demantuje na sudu.

U tome nije uspio, pa je ubrzo uslijedila kazna.

Presuda da dvije godine ne može da nastupi u MLB ligi najduža je kazna koju je ovo takmičenje izreklo u istoriji, ne računajući doživotne suspenzije kojih je bilo kroz istoriju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC