• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Viktoru četvrtfinale "plafon"

Troicki i treći put u karijeri glatko izgubio od Davida Ferera - 6:3, 6:3. Španac demoralisao Viktora fenomenalnim trčanjem i malim brojem grešaka.

 MONTE KARLO: Viktoru četvrtfinale "plafon" Izvor: MONDO

Šesti teniser svijeta, na svojoj omiljenoj podlozi, bio je previsoka prepreka za Viktora Troickog, mada je niži čak za 18 centimetara!

David Ferer slavio je rezultatom 6:3, 6:3 poslije 84 minuta igre i zasluženo prošao u polufinale, gdje čeka boljeg iz meča Rodžer Federer - Jirgen Melcer.

Na podlozi koja ne favorizuje njegovo najjače oružje (servis), Viktor je dodatno sebi otežao posao ubacivši svega 50 odsto prvih servisa. Sa vrlo malo "lakih" poena, nije mogao da se nada povoljnom ishodu protiv igrača koji trči kao da je priključen na struju, a uz to pravi minimalan broj neiznuđenih grešaka.

Dovoljno je reći da je Troicki odservirao samo jedan as i da je od devet gemova na svoj servis izgubio - šest! Maksimalna realizacija brejk lopti (3/3) omogućila mu je samo da izvuče rezultatski častan poraz.

Ako objektivno gledamo stvari, Viktor je u četvrtak imao sreće da se Tomi Robredo povredi pri vođstvu od 1:0 u setovima, inače bi teško napravio preokret.

U meču protiv Ferera je dugo igrao na sasvim solidnom nivou, sa mnogo želje da pruži jak otpor. Bilo je tu i nekih sjajnih poteza i efektno osvojenih poena, ali uzalud kada se praktično sve vrijeme igralo po "notama" španskog asa.

Srpski teniser uspjevao je da nadoknadi brejk zaostatka u prvom (1:3, pa 3:3) i drugom setu (1:4, pa 3:4), ali u gemovima na svoj servis nikako nije uspjevao da pronađe inspiraciju i željeni ritam.

Međutim, sam plasman među osam na turniru Masters serije - prvi put u karijeri - značiće mu dosta u nastavku sezone na šljaci. Sigurno je da može da igra mnogo bolje nego što je igrao u Monte Karlu!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC