• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana je užasna, a budžet premali - Beker već kuka iz zatvora: Navikao na vina, tompuse i restorane, evo šta sada jede!

Autor Haris Krhalić

Nekada najbolji teniser na svijetu, a danas zatvorenik koji sa tek nekoliko funti preživljava sedmicu u ozloglašenom zatvoru južno od Londona.

 Boris Beker se žali na uslove u zatvoru Izvor: Fonet/AP/Frank Augstein

Nekadašnji njemački teniser Boris Beker trenutno se nalazi u jednom od najlošijih britanskih zatvora, nakon što je osuđen na dvije i po godine kazne. On je proglasio bankrot i sakrio pojedine nekretnine kako bi izbjegao plaćanje dugova, što su Britanci kaznili zatvorom nakon sudskog procesa koji je trajao nekoliko godina.

O uslovima u zatvoru koji će biti Bekerov dom narednih nedjelja znaju se i neki odvratni detalji, a dobra vijest za Nijemca bi mogla da bude to što će imati pravo da traži premeštaj. Dok se to ne desi, prinuđen je da jede užasnu hranu i raspolaže veoma malim nedjeljnim budžetom.

Kako prenose engleski mediji, Boris Beker se već požalio na uslove.

U jednom od telefonskih razgovora koje je obavio iz zatvora, Beker je ispričao da mu se uopše ne sviđa hrana, prenosi dobro obavješteni izvor koji je govorio za engleske medije.

"Teško mu je, a najgore od svega je hrana. Ne može da vjeruje koliko je loše i koliko su male porcije. Jedan od prvih obroka u zatvoru mu je bila usoljena govedina i nije bila dobra. Moraće da se navikne na to."

Pored hrane koju dobija u zatvorskoj kantini, Beker ima budžet od 10 funti nedeljno. Taj novac troši na kupovinu banana, čokolada i keksa, kako bi barem delimično osetio ukuse iz spoljnog sveta.

Njemački as je bio poznat kao veliki ljubitelj dobre hrane i skupocjenih vina u nekim od najboljih svjetskih restorana, a zna se i za njegovu veliku ljubav prema tompusima. Sada se susreće sa problemima oko ishrane, ali i drugim stvarima...

"Šokiran je nedostatkom higijene, jer je zatvor prenatrpan. Uslovi su loši, prilično nehumani. U ćelijama je hladno, svjetla gotovo da nema", rekao je izvor za "Sun".

Zatvor Vandsvort nalazi se u južnom dijelu Londona, na nekoliko kilometara od teniskog kompleksa na kojem se igra Vimbldon i gdje je Beker osvajao titule. Važi za jedan od najgorih u zemlji zbog problema sa tučama zatvorenika i nehigijenskim uslovima, a čini se da će Bekeru teško pasti boravak u ovoj ustanovi.

Da mu bude malo lakše, posjetila ga je dvije decenije mlađa djevojka Lilijan Monteiro, koja mu je donijela novu garderobu i druge neophodne stvari.

Beker bi nakon šest nedjelja mogao da traži premještaj u manje čuvan zatvor jer leži kaznu za nenasilan prekršaj, a pominje se čak i puštanje u kućni pritvor nakon polovine odležane kazne.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC