• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Slovačka - Srbija 1:0

Domnika Cibulkova donijela prvi poen Slovačkoj pobijedivši Bojanu Jovanovski (4:6, 6:3, 6:1).

 FED KUP: Slovačka - Srbija 1:0 Izvor: MONDO

Ženska teniska reprezentacija Slovačke povela je protiv Srbije 1:0 u meču plej-ofa za popunu Svjetske grupe Fed kupa u Bratislavi.

Prvu pobjedu domaćem timu donijela je Dominika Cibulkova, koja je nadigrala Bojanu Jovanovski rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1.

Jovanovski je dobila prvi set poslije 53 minuta, demonstrirajući igru na veoma visokom nivou, koja je zatekla i 30. mesta bolje plasiranu na WTA listi (28. igračica svijeta) Cibulkovu.

Iako je slovačka teniserka imala prednost na početku od 2:0, Jovanovski je uspjela da preokrene rezultat i sa pet vezanih gemova stigne do vođstva (5:2). Robustna Cibulkova u nastavku je ponovo priprijetila, smanjila na 4:5, ali srpska teniserka nije dozvolila preokret.

U istom ritmu Bojana je igrala i u nastavku. Odmah je oduzela servis protivnici, a zatim spasila dve brejk lopte i opet ostvarila solidnu prednost (2:0). Ipak, tada je Cibulkova zaigrala onako kako smo navikli - da "kida" na terenu - i to joj se isplatilo. Bojana je napravila brejk u petom gemu (3:2), a Slovakinja riješila u svoju korist naredna četiri gema i poslije sat i po vremena igre poravnala rezultat na 1:1 u setovima.

Već tada vidjelo se da je domaća teniserka, nošena podrškom sa tribina, dobila na samopouzdanju, kada se rastrčala po terenu i uspjevala da uhvati skoto svaku lopticu.

Jovanovski je potvrdila sa druge strane da je sa pravom dobila nagradu "Srce" od strane WTA, ali nije pronašla pravi odgovor na igru protivnice. Cibulkova je brzo stigla do 2:0, Bojana je uspjela da smanji (1:2), ali ne i više od toga. Slovakinja je po receptu iz drugog seta dobila četiri naredna gema i poslije dva sata i 18 minuta slavila je pobjedu.

U drugom meču dana sastaće se Ana Ivanović i Danijela Hantuhova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC