• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: David na Golijata

U nedjelju popodne, 17. aprila, dobićemo prvog pobjednika ATP turnira, bar onih na kojima nastupaju najbolji teniseri svijeta, u 2011. godini, koji nije Novak Đoković.

 MONTE KARLO: David na Golijata Izvor: MONDO

Srpski as odlučio je da zbog povrede koljena ne nastupi u Monte Karlu, gdje su u subotu finale izborili - naravno - Rafael Nadal i David Ferer. Dvojica Španaca dominirala su tokom cijelog turnira i potpuno zasluženo će se boriti za nagradu od 438.000 evra, uz 1.000 ATP poena, a sve u 16. međusobnom okršaju.

Nadal, koji "drži" titulu u Kneževini od 2005. godine (!?), vodi 11:4 u pobjedama protiv starijeg sunarodnika, s tim da je Ferer dobio prvi i jedini meč ove sezone, u četvrtfinalu Australijan Opena i to rezultatom 6:4, 6:2, 6:3. Ipak, trebalo bi napomenuti da je Nadal u to vrijeme "vukao" povredu.

Bilo kako bilo, Ferer je u Melburnu prekinuo seriju od sedam uzastopnih poraza od čovjeka, koji svojom pojavom na šljaci zaista odgovara - Golijatu.

Prošle sezone, Nadal je u finalu pobijedio još jednog Španca Fernanda Verdaska, a u polufinalu je izbacio upravo Ferera.

Nadal je u polufinalu ove godine, konačno, izgubio set na šljaci. Prije dolaska u Monte Karlo priuštio je rivalu Endiju Mareju da trenira s njim i na taj način mu "proda" nekoliko fora na zemljanoj podlozi, gdje potpuno dominira od 2005. godine.

Marej je učio, usvojio neke stvari i ispostavilo se da je to ovog puta bilo dovoljno za jedan set: (1) Nadal - (3) Marej 6:4, 2:6, 6:1. Bila je to deseta pobjeda Nadala nad Škotom u njihovom 14. okršaju.

Prije toga, u prvom polufinalu, (4) Ferer je glatko pobijedio (7) Jirgena Melcera rezultatom 6:3, 6:2 i tako nastavio da "melje" sve i svakoga na putu ka tek drugom finalu turnira iz Masters serije u karijeri. Prošle godine, Ferer je igrao finale Mastersa u Rimu i bio poražen... Od Nadala.

Poraženim polufinalistima pripašće po 104.400 evra i 360 ATP poena, a ko bude izgubio u finalu, ponuheće kući 205.000 evra i 600 ATP poena.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC