• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Niko nema uslove kao mi!" Sve je spremno za SP u raftingu - "Nema takmičenja koje nismo organizovali!"

Autor Dragan Šutvić

Banjaluka i Foča, odnosno Vrbas i Tara, biće domaćini prvenstva svijeta u raftingu.

 pres konferencija pred svjetsko prvenstvo u raftingu Izvor: Promo/Rafting klub Kanjon

Bosna i Hercegovina će od 25. maja do 1. juna po drugi put biti domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu.

Takmičenja će se održavati na stazama Vrbasa i Tare, a ovog utorka održana je prva konferencija za novinare pred planetarnu smotru.

Možda će vas zanimati

"Ovo je drugi put da organizujemo Svjetsko prvenstvo a prvi put u R4 kategoriji, i nakon ovog prvenstva neće postojati nijedno zvanično takmičenje u svijetu rafting sporta koje nismo orgnaizovali, na svjetskom i evropskom nivou. Niko nema uslove koje mi imamo i niko nije uspio da organizuje takmičenja u svim kategorijama i na svim nivoima. Banjaluka ima sjajne mogućnosti - blizinu velikog grada, lak pristup vodi, pokrivenost signalom, izgrađenu infrastrukturu, osvjetljenje na stazama i još dosta toga što skoro da nema nijedna druga destinacja na svijetu. Tara je, s druge strane, jedna od najpoznatijih i najljepših rijeka u rafting sportu i naravno da nismo mogli da dio prvenstva ne prenesemo u Foču i na Taru, jer je tamo jedna od najboljih svjetskih staza za spust", poručio je Aleksandar Pastir, direktor prvenstva i predsjednik Rafting kluba Kanjon.

Pastir je poručio da pripreme u Foči teku predviđenim tempom.

"Možemo već sada reći da su Banjaluka i Foča spremne što se tiče organizacionog dijela i svega što se očekuje od nas od strane Svjetske rafting federacije. Posebnu pažnju pridajemo ceremoniji otvaranja koja će ovaj put biti na vodi, na Vrbasu ispod zidina Kastela, 26. maja od 21 čas, i koristimo priliku da pozovemo sve koji mogu da nam se priključe, jer ovakva ceremonija nije nikada organizovana nigdje u svijetu i biće svojevrstan spektakl."

Možda će vas zanimati

Kapiten tima Bosne i Hercegovine Dragan Babić podvukao je da će BiH predstavljati tri tima iz Banjaluke i jedan iz Zenice, te poručio da se nada da će timovi iskoristiti prednost domaćeg terena.

Dodaje da je najveći pritisak na muškom timu u Open kategoriji u kojoj je i najveća konkurencija te da se nada da će iskustvo na svjetskom i evropskom nivou te dobro poznavanje staza pomoći momcima da dođu do dugo očekivane medalje na svjetskim prvenstvima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da će događaj ovog nivoa pozicionirati Banjaluku na sportsku i turističku mapu svijeta te da Grad pristupa organizaciji jako ozbiljno.

"Formirali smo Organizacioni odbor kojim lično predsjedavam, posao je obiman i svi moramo zajedno da stanemo rame uz rame, bez podjela i u punom kapacitetu te omogućiti maksimalnu finansijsku i drugu vrstu pomoći. Moramo biti svjesni da će tokom tih dana Banjaluka biti grad u koji će gledati svijet", naveo je Stanivuković.

"Vlada Republike Srpske će učiniti sve kako bi ova događaj bio organizovan na najbolji mogući način, i želja nam je da budemo dobri domaćini, da najbolja slika iz Republike Srpske ode u svijet, te da na taj način pokažemo svijetu koji su potencijali za avanturističke sportove i turizam dostupni na ovim prostorima", poručila je ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, Suzana Gašić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC