• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED: Bravo, djevojkeeeee!!!

Srbija se vratila u Svjetsku grupu FED Kupa! Jelena i Aleksandra bile na ivici provalije, ali su izašle iz pepela!!!Jelena šest sati na terenu!

 FED: Bravo, djevojkeeeee!!! Izvor: MONDO

Srpski ženski tenis ima Jelenu Janković, ima Anu Ivanović, ima i Bojanu Jovanovski, ali ima i Aleksandru Krunić!

Srbija je pobijedila Slovačku 3:2 (2:6, 7:5, 9:7) u meču za popunu Svjetske grupe FED Kupa!!!

Bravo Jelena, Bravo Aleksandra!!!

Kakav je to bio meč dublova Slovačke i Srbije! Trajao je više od tri sata, a srpske teniserke dale su sve od sebe i na tome im kapa dole! I zaslužile su ovakav trijumf!

Prije svega Jeleni Janković koja je danas na terenu provela šest sati! Ali, i toj maloj Aleksandri Krunić koja je u pojedinim djelovima odlučujućeg meča igrala "kao matora". Jeste griješila, ali je imala i neke fenomenalne poteze i pokazala hladnokrvnost u nekim važnim momentima.

Srbija je gubila 0:1 u setovima, gubila je u drugom 1:5, ali je napravila preokret kakav se rijetko viđa!

Ovaj meč je imao dramatičan, gotovo nevjerovatan tok. Slovakinje su počele idealno. Odmah su napravile brejk, potom još jedan i povele 3:0. Ali, tada se bude Srpkinje i zahvaljujući duploj servis greški Riberikove smanjuju na 1:3, potom i 2:3.

Imao je srpski dubl još jednu brejk šansu za izjednačenje, ali nije uspio da je iskoristi, a na talasu te odbrane Slovakinje su završile prvi set - 6:2.

Ono što se događalo u drugom setu teško je pripričati. Početak identičan razvoju događaja u prvom. Slovakinje su napravile brejk i povele 1:0 i imale prednost od čak 5:1. Tada počinje nevjerovatan preokret Jelene i Aleksandre.

U drugom setu, Aleksandra Krunić je pokazala sav talenat i potencijal i izluđivala je Hantuhovu i Riberikovu, kao i slovačke navijače.

Imale su Slovakinje dvije meč lopte, ali su Jelena i Aleksandra pokazale karakter i hrabrost i iskoristile su petu brejk loptu za izjednačenje (5:5). U naredna dva gema Aleksandra Krunić je nastavila da igra fenomenalno, da bi srpski dubl sa šest vezanih gemova izjednačio u meču na 1:1 u setovima.

Treći set još uzbudljiviji i "luđi". Pun preokreta, pun brejkova. Slovakinje su povele 5:4 (oduzele su servis našim devojkama), ali ništa nije gotovo kad igraju Jelena i Aleksandra. Ne, jer su odmah uzvratile i izjednačile na 5:5, a potom i povele 6:5.

Došlo se do 7:7 (u odlučujućem meču nema taj-brekova), a pritisak je bio na Aleksandri Krunić koja je servirala. Ali, Aleksandra, rođena Moskovljanka, ima srce kao Kopaonik! Odigrala je vrlo hrabro i pametno i Srbija je ponovo bila u vođstvu - 8:7.

Nadali smo se da Magdalena Ribarikova neće izdržati teret u narednom gemu...I tako je i ispalo (uz pomoć Hantuhove koja je napravila grešku na mreži).

Poslije dva sata, kada su Slovakinje imale dve meč lopte, Srbija je bila u prilici da odigra za meč. I toooooooooooo!!! Aleksandra Krunić je izvanbredno reagovala i zaslužila je da bude heroj dana!!!



Nedelja je počela loše po Srbiju. Ana Ivanović je najprije predala meč Dominiki Cibulkovoj zbog povrede trbušnih mišića, da bi selektor srpskog FED tima Dejan Vraneš izvukao adut iz rukava - odlučio je da Srbiju u životu pokuša da ostavi Jelena Janković.

I uspjelo je!

Poslije velike borbe i više od dva i po sata igre, Jelena Janković je savladala Danijelu Hantuhovu 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 7:5)!

O pobjedniku će odlučiti dubl timovi dvije reprezentacije.

Mogla je Džej Džej, koja je igrala u "mornarskoj" haljinici, i ranije da završi meč, jer je pri vođstvu 5:4 u odlučujućem setu imala meč loptu. Međutim, Hantuhova je dobrim servisom spela da ostane u meču.

Vrlo brzo, bez muke, Jelena je ponovo bila u prednosti u meču, jer je naredni gem dobila bez izgubljenog poena i povela je 6:5.

U gemu u kojem je Slovakinja ponovo tražila nadu i spas, Jelena je odigrala jedan od najleših poena na meču - drop šot, za vođstvo od 30:15, a potom je sebi stvorila dvije meč lopte! Desetak minuta ranije nije uspjela da realizuje meč loptu, ali zato jeste prvu narednu!

U tom trećem setu, Jelena je bila u govoto izgubljenoj poziciji, Hantuhova je rano napravila brejk i povela 3:1, ali je potom srpska teniserka pokazala svoje najbolje lice. Vezala je tri gema (dakle vratila je brejk) i preokrenula stvar u svoju korist.

Najbolja srpska teniserka je bila ubjedljiva u prvom setu i osvojila ga poslije 43 minuta, najviše zahvaljujući daleko manjem broju grešaka. Jelena je napravila dva brejka iz četiri pokušaja, a protivnici nije dozvolila nijednu priliku da joj oduzme servis.

Beograđanka je dominirala, ali se sve okrenulo u drugom setu. Hantuhovoj je bio dovoljan jedan brejk (za 2:0). Slovakinja je napravila duplo više "vinera" (14-7), pa iako je imala više neiznuđenih grešaka (19-14) uspjela je da izjednači.

ANA PREDALA, PA PLAKALA



Ana Ivanović predala je meč Dominiki Cibulkovoj, pa domaća reprezentacija u Bratislavi vodi 2:1 u plej-ofu za plasman u Svjetsku grupu Fed kupa

D.ominika Cibulkova dobila je prvi set 6:4 poslije sat vremena, a onda je Ana Ivanović povela 3:0 u drugom. Međutim, tada je zatražila ljekarsku pomoć zbog problema sa trbušnim mišićem. Srpska teniserka se vratila na teren, odigrala još tri gema (3:3), ali nije mogla više da izdrži. Predala je meč i teren napustila u suzama.

Tako je Slovačka povela 2:1 pred još jedan singl meč i dubl.

Poslije subotnjih duela bilo je 1:1 - Dominika Cibulkova savladala je Bojanu Jovanovski 4:6, 6:3, 6:1, a zatim je Ana Ivanović izjednačila pobjedom nad Danijelom Hantuhovom - 6:2, 6:4.

Cibulkova i Ivanovićeva vodile su veliku borbu, a statistika pokazuje da su bile izjednačene. Obje teniserke su napravile po 20 direktnih poena, a domaća takmičarka imala je tri neiznuđene greške više (31-28). Cibulkova je iskoristila tri od deset brejk lopti (jednu poslije Anine povrede), a Srpkinja dve od sedam...

U seriji od tri uzastopna brejka u prvom setu Slovakinja je više "ućarila", jer je povela 5:4, a zatim "odservirala" set. Do 3:3 teniserke su osvajale gemove na svoje servise (Cibulkova imala dve brejk lopte), a onda su uslijedila dva maratonska gema, koja su ukupno trajali 20-ak minuta.

Prvo je 28. teniserka svijeta iskoristila šestu brejk loptu u sedmom gemu, ali je Ana uzvratila pošto je materijalizovala treću brejk šansu - 4:4. Međutim, i u narednom gemu je Ivanovićeva izgubila servis poslije čega je izgubila i set. Cibulkova je tako naplatila svoju veliku agresivnost.

Ana se vratila na teren i brzo stigla do 3:0 (uz brejk prednosti). I poslije ukazane lekarske pomoći je imala 0:40 na servis protivnice, ali je povreda počela da uzima danak. Srpkinja se sve teže kretala, "skraćivala" poene... Cibulkova je tada osvojila sedam uzastopnih poena što je bio početak kraja meča, jer je nedugo zatim, poslije sat i 24 minuta igre, Ana predala.

Bio je to drugi duel Ane Ivanović i Dominike Cibulkove. Prethodno, sastale su se samo jednom, a Slovakinja je bila bolja u Moskvi 2008.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC