• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton: Apsolutno sam oduševljen

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da je oduševljen zbog pobjede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i pohvalio rad svoje ekipe u Šangaju.

 Hamilton: Apsolutno sam oduševljen Izvor: MONDO

Hamilton je ostvario prvu pobjedu u sezoni, nakon što je pet krugova prije kraja trke obišao vodećeg u generalnom plasmanu Sebastijana Fetela iz Red Bula.

"To je bila jedna od najboljih trka koje sam vozio. Osjećam se sjajno jer sam uspio da pobijedim, pošto mi se čini kao da to dugo nisam uradio. Apsolutno sam oduševljen. Ponosan sam i izuzetno zahvalan ekipi. Imam mnogo povjerenja u moj tim", izjavio je Britanac.

"Danas smo imali dobru strategiju, gume su duže trajale, a zaustavljanja u boksu su bila fantastična", dodao je Hamilton.

Fetel, koji je pobijedio u prve dvije trke, rekao je da strategija ekipe Red Bula da u posljednjih 25 krugova vozi sa jednim setom guma "nije bila najbolja".

"Bili smo brzi, ali smo odlučili da budemo strpljivi i opredijelili se za dva zaustavljanja u boksu, a kada ne ide - onda stvarno ne ide. Napravili smo greške, ali osvojio sam drugo mjesto i nisam razočaran. Izvući ćemo pouke iz ove trke", rekao je Fetel, koji u generalnom plasmanu na prvom mjestu ima 21 poen više od Hamiltona.

"Vidio sam da se Luis približava i shvatio da nema svrhe da se borim, jer je već pronašao način da me obiđe", dodao je njemački vozač.

Vozač Red Bula Mark Veber, koji je krenuo sa 18. mjesta a trku završio na trećem, rekao je da je zadovoljan plasmanom. On je u posljednjih 15 krugova uspeo da obiđe Mihaela Šumahera, Fernanda Alonsa, Felipea Masu i Nika Rozberga.

"Ovo je bila zanimljiva trka. Osjećao sam se dobro u vozilu", rekao je Veber, koji zauzima četvrto mjesto u šampionatu sa 37 poena.

Dvostruki šampion Formule jedan Fernando Alonso iz Ferarija trku je završio na sedmom mjestu.

"To je bila taktička trka. Sa dobrim gumama možete da se ravnopravno takmičite. Kada imate brzo vozilo i dobru strategiju možete da se borite sa Fetelom, a kada nemate - morate da ga nabavite", rekao je Alonso.

(Beta, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC