• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski vaterpolo za Firencu i Japan

Utakmica posljednjeg kola prve faze Svjetske lige, Srbija - Španija (utorak, 20.00), pored takmičarskog će imati i humanitarni karakter.

 Srpski vaterpolo za Firencu i Japan Izvor: MONDO

Svjetski šampioni pomažu jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta!

Vaterpolo savez Srbije se zajedno sa Narodnim pozorištem uključio u dobrotvornu akciju "Njegujmo prave vrijednosti", koju po sedmi put priređuje nevladina organizacija "Naša Srbija".

Akcija "Njegujmo prave vrijednosti" inače je usmjerena prema djeci bez roditelja, ali će značajan dio prikupljenih sredstava ovog puta otići prijateljskom narodu Japana.

Organizatori su svjesni da taj novac, sam po sebi, neće riješiti probleme Japana, čiji je sjeveroistok nedavno pretrpio ogromnu štetu zbog zemljotresa.

Ipak, osnovni cilj je "pružanje podrške zbog katastrofe koja ih je zadesila, u znak njegovanja tradicionalno prijateljskih odnosa i vrijednosti uzajamnog dobročinstva", kako je napisao predsjednik VSS Velibor Sovrović.

Dio ulaznica za meč Srbija - Španija na Tašmajdanu već je podijeljen ljubiteljima vaterpola, dok je drugi dio stavljen na raspolaganje donatorima.

Kompleti od po dvije ulaznice za utakmicu i pozorišnu predstavu "Pokondirena tikva" koštaju 20.000 dinara (oko 200 evra), mada donatori, shodno svojim mogućnostima, mogu da uplate i veći iznos.

Utakmica sa Špancima - repriza finala SP u Rimu 2009 - u okviru Dana vaterpola, mogla je da bude egzibicionog karaktera, ali je srpska reprezentacija zakomplikovala stvari porazom od Njemačke (8:9) u Kruševcu.

Ako žele da se plasiraju na završni turnir Svjetske lige u Firenci (21-26. jula) "delfini" će u utorak morati da odigraju bar neriješeno.

"Protiv Njemačke smo napravili veliki kiks, ali ja volim ovakve, odlučujuće utakmice, kada baš protiv jakog protivnika moraš da budeš najbolji. Očekujem maksimalan odziv publike, a mi moramo da obezbijedimo prolaz dalje", rekao je dnevnom listu "Sport" Vanja Udovičić.

Na tabeli A grupe vodi Srbija (branilac trofeja) sa 12 bodova, slijede Španija sa deset, Njemačka sa osam i Makedonija bez bodova.

Evropu će u Firenci predstavljati još Crna Gora, Hrvatska i Italija kao domaćin.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC