• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Uvaženi stavovi Borca m:tel

Izviđač i Bosna igraće naredne srijede, a tri dana kasnije u subotu 30. aprila na programu je derbi između Borca m:tel i Bosne, odlučio je IO RS BiH.

 RUKOMET: Uvaženi stavovi Borca m:tel Izvor: MONDO

Rukometna Premijer lige Bosne i Hercegovine bila je na ivici raspadanja zbog činjenice da je komesar takmičenja Halil Škaljić dozvolio Bosni da odgođeni meč 14. kola sa Izviđačem u Ljubuškom, koji je trebao biti odigran danas (srijeda) ponovo odgodi i to nakon susreta sa Borcem m:tel, koji odlučuje šampiona.

Uslijedio je prigovor Banjalučana, Rukometnog saveza Republike Srpske i RS Herceg - Bosne na šta je Izvršni odbor RS BiH u srijedu u Sarajevu pozitivno odgovorio po banjalučki tim.

Sve je u utorak bilo dogovoreno, ali je dan kasnije definitivno potvrđeno da se zaostala utakmica 15. kola između Izviđača i Bosne u Ljubuškom odigra naredne srijede, dok će se duel 19. kola između Borca m:tel i Bosne, koji se trebao igrati ovaj petak, odigrati naredne subote (30. aprila) u Banjaluci.

"Nama nije bila namjera da tražimo pobjednika van terena, već smo željeli da se utakmice odigraju hronološki kako je i propisano da se ne bi narušila regularnost takmičenja. Borac m:tel je veliki klub i to je pokazao i ovaj put", rekao je sportski direktor Banjalučana Boris Đogo za Mondo.



Predsjednik RS RS Zdravko Miličević u izjavi za Mondo, potvrdio je da je na sjednici ispoštovan stav Borca m:tel kako regularnost Premijer lige BiH ne bi bila dovedena u pitanje.

"Propozicije i kalendar takmičenja moraju da se poštuju i mi smo iz RS RS, kao i RS Herceg-Bosne, tražili da se liga nastavi hronološki kako bi sve bilo regularno. Prvo neka igraju Izviđač i Bosna, a onda Borac i Bosna", rekao je Miličević.

On je dodao da će posljednja tri kola prvenstva BiH biti odigrana 7, 14, i 28. maja i otkrio da će na narednoj sjednici Izvršnog odbora RS BiH 26. aprila biti raspravljano o smjeni komesara Premijer lige BiH.

"Halil Škaljić je glavni krivac za ovaj circus i na sljećoj sjednici će biti raspravljano o njegovoj smjeni sa funkcije komesara lige",
zaključio je predsjednik RS RS.

(MONDO, foto: sajt Borca m:tel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC