• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: Dan Banjaluke - trka do Beograda

Povodom Dana grada Banjaluke u petak u 17 časova ispred Trga Krajine počeće 5. Međunarodna biciklistička trka Banjaluka - Beograd.

 BICIKLIZAM: Dan Banjaluke - trka do Beograda Izvor: MONDO

Na trci će učestvovati 125 biciklista iz Srbije, Austrije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke, Grčke, Turske, Bugarske, Rumunije i Mađarske.

Generalni sekretar Biciklističkog saveza BiH Tihomir Kuvalja istakao je da u trci prvi put učestvuju i gosti iz Amerike, Čilea, Argentine i Australije.

"Biciklistička trka Banjaluka - Beograd svrstana je u stalni kalendar sportskih manifestacija Svjetske biciklističke unije i sigurno je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija koja će ove godine biti održana u BiH", rekao je Kuvalja u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, ovoj trci prisustvovaće i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, ambasador Francuske u BiH Žil Rolan koji je nekada bio biciklista i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović.

On je precizirao da će se biciklistička trka kretati putevima od Banjaluke, preko Prnjavora, Dervente, Modriče, Šamca, Brčkog, Bijeljine, Šapca pa sve do Beograda.

Direktor trke Vladimir Kuvalja istakao je da će u okviru ove trke biti organizovan i prigodan kulturno-umjetnički program, ističući da će ove godine u sklopu trke biti organizovan i izbor za mis JU sporta.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Nada Tešanović istakla je da je Ministarstvo za ovu trku u samom startu izdvojilo 10.000 KM.

"Ovo je značajna trka koju je grad Banjaluka uvrstio u kalendar svojih datuma i ova trka je direktno vezana za specijalne veze RS i Srbije" istakla je Tešanović.

Organizaciju ove trke obezbijedili su biciklistički klub "BSK" Banjaluka i biciklistički klub "Partizan" Beograd.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC