• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (plej-of): Partizan poveo!

Odbojkaši Partizana pobijedili su Vojvodinu 3:1 u prvoj utakmici finala plej-ofa. Sledeći meč 25. aprila takođe u Šumicama.

 ODBOJKA (plej-of): Partizan poveo! Izvor: MONDO

Partizan je napravio prvi korak ka šampionskoj tituli.

Crno-bijeli bili su bolji od Vojvodine u prvom meču finala plej-ofa rezultatom 3:1 (25:17, 24:26, 25:15, 25:21). Utakmica je trajala 107 minuta.

U prvom setu izistala je neizvjesna završnica i on je poslije nešto više od 20 minuta igre pripalo Partizanu - 25:17.

Već u drugom setu Vojvodina je potvrdila da je zasluženo u finalu. Novosađani, koji su do duela sa crno-bijelima došli poslije tri vrlo tijesne pobjede protiv Zvezde (3:2), imali su više koncentracije u finišu. Partizan je uspio da nadoknadi minus i da do od 17:19 stigne do 20:19. Vodili su Beograđani i sa 23:21, ali je onda Vojvodina uspjela da izjednači.

Prve dve set lopte imao je "valjak", Voša se odbranila i već prvu priliku za izjednačenje iskoristila.

"Lale" su u trećem setu držale priključak do 10:8, a onda je uslijedila velika serija domaćina, koji je bio više nego ubjedljiv u ovom dijelu igre - 25:15.

U četvrtom setu Vojvodina je bila ravnopravna do 18:18, kada su se izabranici Milana Žarkovića rezultatski odlijepili i riješili meč u svoju korist.
i
Druga utakmica igra se 25. aprila opet u Beogradu, a 28. aprila serija se seli u Novi Sad. Šampion Srbije biće ona ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Posljednje četiri godine stare Jugoslavije u muškoj odbojci obilježili su upravo ovogodišnji finalisti - Partizan i Vojvodina.

Novosađani su prvu titulu osvojili 1988. godine i od tada do danas ubjedljivo su najtrofejniji tim. U svojim trofejnim vitrinama imaju čak 13 pehara šampiona i 12 nacionalnih kupova.

Partizan je do raspada SFRJ bio jedan od najboljih klubova u zemlji. Osvojio je 10 titula šampiona, a posljednju tačno prije 20 godina. Igrali su crno-bijeli u finalu 1996. godine protiv Vojvodine, ali su Novosađani bili bolji u seriji - 3:2. Dres Partizana tada je nosio fantastični Goran Kvisko Vujević, dok je na drugoj strani briljirao Đula Mešter.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC