• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Novak i Viktor tek u finalu

Đoković protiv Troickog može tek u finalu Serbia Opena, dok Viktor i Janko Tipsarević mogu da se sastanu u četvrtfinalu, odlučeno žrijebom u petak.

 SERBIA OPEN: Novak i Viktor tek u finalu Izvor: MONDO

Serbia Open powered by Telekom Srbija, treći po redu teniski turnir iz kategorije ATP 250, zvanično počinje u ponedjeljak 25. aprila. Na teniskom kompleksu "Novak" loptica će početi da se prebacuje preko mreže već u subotu, kada počinju kvalifikacije za najveći teniski turnir u Srbiji.

U petak su žrijebom određeni parovi prvog kola i eventalni protivnici srpskih tenisera u drugom kolu.

Novak Đoković i Viktor Troicki postavljeni su za prvog i drugog nosioca i njih dvojica su slobodni na startu Serbia Opena. Noletov prvi protivnik mogao bi da bude Španac Ruben Ramirez Daljo, koji će se za duel za drugim reketom svijeta boriti protiv kvalifikanta.

Viktor Troicki bi takođe mogao da ima meč sa teniserom iz Španije. Na Srbina će u drugom kolu pobjednik meča u kojem se sastaju Marselo Granoljers i kvalifikant.

U glavnom žrijebu našla su se ukupno četvorica srpskih tenisera. Pored Đokovića i Troickog na šljaci terena na "25. maju" pojaviće se i Janko Tipsarević i Dušan Lajović, dvadesetogodišnji srpski igrač koji je od organozatora dobio specijalnu pozivnicu da učestvuje na Serbia Openu.

Šesti nosilac Janko Tipsarević igraće protiv Keia Nišikorija. Srbin je ove godine već igrao dva puta protiv 20-godišnjeg Japanca i zabilježio je obje pobjede. Prvi duel imali su u Čenaju, a drugi u Delrej Biču - svaki od četiri seta završen je rezultatom 6:4. Tipsarević je 12 mesta ispred Nišikorija na ATP listi (36-48).

Lajović, koji je trenutno 277. igrač svijeta, u prvom kolu sastaće se sa iskusnim Filipeom Volandrijem. Italijan zauzima 82. mjesto na ATP listi.

Već u četvrtfinalu moguće je da sastanu reprezentativci Srbije i prošlogodišnji osvajači Dejvis kupa - Troicki i Tipsarević, dok bi Đoković mogao da naleti na prošlogodišnjeg finalisti Serbia Opena Amerkinaca Džona Iznera.

Najzanimljiviji parovi prvog kola su Miša Zverev - Dudu Sela i Huan Monako - Filipijano Lopez. Sem Kveri neće braniti titulu u Beogradu. Prvi pobjednik turnira bio je Novak Đoković 2009. godine.

"Nadamo se da će svi uživati i da samo napravili pomak u odnosu na prethodne dve godine, kao i da ćemo 1. maja imati sprsko finale između Viktora i Novaka", izjavio je poslije žrijeba direktor turnira Goran Đoković.

Serbia Open powered by Telekom Srbija igra se za nagradni fond od 416.000 evra.

(A. Petrovski - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC